Šport > Nogomet
1832 ogledov

Legendarni trener z vso silo udaril po najboljšem igralcu SP 2014

James Rodriguez Epa
Rafael Benitez je brez zavor udaril po izjemnem Urugvajcu, ki se je odločil, da se že pri vsega tridesetih letih odpravi v Katar po milijone.

Everton je odlično odprl novo sezono v Premier ligi, saj si po sedmih kolih in štirih zmagah, dveh remijih ter porazu deli tretje mesto na lestvici z obema Manchesteroma in Brightonom, medtem ko za vodilnim Chelseajem zaostaja vsega dve točki.

Karamele tako iz tedna v teden navdušujejo, kljub temu da so ostale brez dveh svojih udarnih igel v napadu, potem ko sta se za dalj časa poškodovala Dominic Calvert-Lewin in Richarlison, a je klub uspel nadomestiti tudi njuno odsotnost, kljub temu da ne more računati niti na najbolj odmevno okrepitev Evertona vseh časov, Jamesa Rodrigueza.

James Rodriguez | Avtor: Epa Epa

Najboljši igralec Svetovnega prvenstva leta 2014 je namreč ob koncu prestopnega roka zapustil Everton ter se odpravil po bajne milijone v povsem nekonkurenčno ligo.

Ob prihodu v modri del Liverpoola se ga je sicer napovedovalo kot nogometno božanstvo, a se je njegova epizoda pri Karamelah neslavno končala po vsega enem letu, 26 odigranih tekmah ter 6 zadetkih.

Njegovo usodo pri Evertonu je dodatno zapečatila menjava na trenerski klopi, saj je njegovega priljubljenega trenerja Carla Ancelottija, ki je znova prevzel Real Madrid, nasledil Rafael Benitez, s katerim sta bila na bojni nogi že pred leti, ko sta bila oba člana Reala.

Rafael Benitez | Avtor: Profimedia Profimedia

Vse od Benitezovega prihoda James več ni zaigral za Everton, kmalu pa si je uspel izboriti tudi prestop h katarskemu Al-Rayyanu, kar je tako razjezilo Beniteza, da se je odločil javno udariti po svojem nekdanjem varovancu.

"James bolj obožuje lahkotno življenje in denar kot pa resno tekmovanje in napredek v igri. Nikoli se ni trudil na treningih, je len, obenem pa pričakuje, da bo v začetni enajsterici. To bi bilo nepošteno do ostalih nogometašev, ki za razliko od njega dajejo maksimum na treningih," je bil neposreden Benitez.

Zanimivo pa je, da prav Benitez očita Jamesu lahkotno življenje ter željo po denarju, a se je tudi sam vmes po treniranju nekaj najboljših klubov na svetu odpravil na Kitajsko, kjer je zadnji dve leti z lahkoto služil denarce pri Dalianu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.