Šport > Nogomet
3075 ogledov

Lewandowski na udaru zaradi ravnanja s 16-letnikom

Lewandowski Profimedia
Nad poljskega zvezdnika se je vsul plaz kritik zaradi domnevno neprimernega odnosa do komaj 16-letnega soigralca.

Poljski napadalec Robert Lewandowski je postal tarča kritik, ker je na tekmi španskega prvenstva med Barcelono in Deportivom ignoriral ponujeno roko 16-letnega soigralca Lamina Yalama

Mladenič je po zapravljenem napadu v 72. minuti, v katerem se je namesto za podajo odločil za preigravanje na desni strani kazenskega prostora in izsilil obrambo vratarja Alavesa Sivere, ponudil svoje opravičilo, a ga je Lewandowski prezrl.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nekdanji nogometaš Barcelone Gerard Lopez je v prenosu na Movistar Plus reakcijo poljskega zvezdnika označil za "nesprejemljivo". Nekdanji osrednji branilec in strokovni komentator Gerard Autet je prav tako kritiziral poljskega veterana in dejal, da se "takšne stvari dogajajo", a da gre v dotičnem primeru za "pretirano in neprimerno reakcijo" izkušenejšega nogometaša.

Priznani španski komentator Lluís Flaquer je dejal, da reakcija Lewandowskega ni bila na mestu, katalonski komentator Joan María Pou pa je ocenil, da se je Lewandowski s tem pokazal kot "zelo slab vodja".

Podobno kritični so bili uporabniki družbenih omrežij, kjer prevladuje mnenje, da je bil 35-letnik pregrob do neizkušenega najstnika.

Največ pozornosti je na spletu požel posnetek Movistarja, na katerem se Lewandowski jezi, ker mu soigralec ni podal na daljšo vratnico, v naslednjem trenutku pa zavrne Yamalovo roko. Pri tem ni težko opaziti, da je bil posnetek prirejen, saj je Lewandowski soigralčevo opravičilo ignoriral ob koncu 72. minute, jezno pa se je odzval ob koncu 74. minute. Soigralca sta v nadaljevanju tekme zakopala bojno sekiro, saj so ju objektivi ujeli med prijateljskim pogovorom po odločilnem zadetku Poljaka v 78. minuti srečanja.

Barcelona se je na tekmi z Deportivom znašla v zaostanku že v prvi minuti, v nadaljevanju pa z dvema goloma Lewandowskega prišla do preobrata. Po 13. krogih imajo Katalonci na računu 30 točk, dve manj od Real Madrida oziroma štiri manj od vodilne Girone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.