Šport > Nogomet
244 ogledov

Liverpool brez čudeža, evropski rekord Bayerja

Atalanta Profimedia
Liverpoolu na povratni tekmi v Bergamu kljub zmagi ni uspelo izničiti velikega zaostanka s prvega obračuna. Sveže okronani nemški prvak Bayer Leverkusen je niz nepremaganosti v letošnji sezoni podaljšal na rekordnih 44 tekem.

Nogometaši Liverpoola so bili najbrž glavni favoriti za naslov evropski naslov, a so se morali posloviti že v četrtfinalu, v katerem je bila boljša Atalanta. Slednja se bo v polfinalu merila z Marseillom, ki je enajstmetrovkah izločil Benfico, drugi polfinalni par sestavljata Bayer Leverkusen in Roma.

Liverpool | Avtor: Profimedia Profimedia
Liverpool je svojo priložnost zapravil že na prvi tekmi na domačem igrišču, ki jo je izgubil 0:3. Pred povratno tekmo v Bergamu sicer ni izgubil upanja, še posebno pa se je to povečalo v sedmi minuti, ko je nekoliko srečno povedel. Trent Alexander-Arnold je v kazenskem prostoru poslal žogo v roko Mattea Ruggerija, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Mohamed Salah.

A to je bilo tudi vse, kar je uspelo varovancem Jürgena Kloppa. Do konca tekme so imeli še nekaj nevarnih napadov, vendar le eno pravo priložnost. To je ob koncu prvega polčasa zapravil Salah, ki je žogo sicer poslal prek vratarja, a tudi mimo gola, izid je ostal 0:1.

Drugi italijanski predstavnik v polfinalu je Roma. Ta je bila še drugič boljša od Milana, po minimalni zmagi v gosteh je tokrat povratni obračun dobila z 2:1. Po polčasu je z goloma Gianluce Mancinija in Paula Dybale vodila z 2:0, Milan je ob koncu tekme poraz le ublažil. Gosti so od 31. minute, v kateri so že zaostajali z 0:2, igrali z igralcem več, sodnik je namreč izključil domačega branilca Zekija Čelika.

liga evropa | Avtor: Epa Epa

Za Bayerjem Leverkusnom je še ena tekma brez poraza oziroma še ena tekma, na kateri je poraz preprečil v zadnjih minutah. Do 89. minute je v Londonu proti West Hamu zaostajal z 0:1, tudi s tem rezultatom bi sicer napredoval v polfinale, saj je prvo tekmo dobil z 2:0, nato pa je izenačil Jeremie Frimpong. To je bila že 44. tekma v sezoni, po kateri ekipa iz Leverkusna ni bila poražena, kar je evropski rekord.

liga evropa | Avtor: Epa Epa

Na tekmi med Marseillom in Benfico so skupnega zmagovalca odločale enajstmetrovke, srečnejši so bili gostitelji povratne tekme, Francozi, ki so po kazenskih strelih zmagali s 3:2.

 | Avtor: Epa Epa

* Izidi:
-  četrtfinale, povratne tekme                        prve tekme
*Roma - Milan                    2:1 (2:0)               1:0
West Ham - *Bayer Leverkusen     1:1 (1:0)               0:2
*Marseille - Benfica             3:2 (1:0, 1:0, 0:0)     1:2
*Atalanta - Liverpool            0:1 (0:1)               3:0

z označbo * so označene ekipe, ki so se uvrstile v polfinale

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.