Šport > Nogomet
7712 ogledov

Londončani vzdihovali ob Oblakovih čarovnijah

Jan Oblak
Slovenski vratar je na stadionu Emirates pokazal svoje mojstrstvo.

V četrtek zvečer je Atlético Madrid na prvi tekmi polfinala Lige Evropa v gosteh iztržil remi (1:1) proti Arsenalu, čeprav so Španci skoraj celotno srečanje odigrali brez izključenega Šimeta Vrsaljka.

Ob strelcu edinega gola gostov Antoinu Griezmannu je bil za pozitiven rezultat najbolj zaslužen Jan Oblak. Škofjeločan je zbral osem obramb, tri so bile prave mojstrovine.

Že v šesti minuti je ustavil poskus Alexandra Lacazetta iz neposredne bližine, v 20. minuti je s prisebno reakcijo preprečil veselje Dannyju Welbecku, ob koncu tekme pa je s fantastičnim posredovanjem po strelu z glavo užalostil še Aarona Ramseya.

Jan Oblak Danny Welbeck Arsenal Atletico Liga Evropa Šport Oblak ustavil nalete topničarjev

Po srečanju je bilo zanimivo spremljati reakcije Arsenalovih navijačev na prispevku njihove klubske televizije. Pohvale na račun Oblaka so kar deževale, mnogi so bili mnenja, da bi "topničarji" napolnili mrežo Atlética, če je ne bi branil Oblak.

Zanimive so bile tudi reakcije na družbenih omrežjih. "Dajte Atléticu, kolikor hoče zanj," je bil eden od citatov. "Raje bi imel v golu njega, kot kateregakoli drugega vratarja na svetu," se je glasil še en laskav komentar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.