Šport > Nogomet
14 ogledov

L'pool po čudež k modrim

Fernanda Torresa čaka šest tednov dolgo okrevanje po operaciji desnega kolena. ( Žurnal24 main
Danes zvečer bodo na evropskih nogometnih zelenicah potekale druge tekme četrtfinala Lige prvakov. Chelsea in Barcelona sta pred povratnima tekmama praktično že v polfinalu.
 

Bodite z nami ...

Obe tekmi (poudarek na srečanju Chelsea - Liverpool) bomo v živo spremljali na www.zurnal24.si. Kot je že v navadi, nam pred, med in po tekmi pošiljajte na sport@zurnal24.si!

Le še čudež lahko prepreči polfinale Barceloni in Chelseaju . Tako Liverpool kot Bayern sta namreč pred enim tednom doživela pravi polom. Nemci so v gosteh pri Barceloni izgubili z 0:4, rdeče pa je na njihovem Anfieldu s 3:1 ugnal londonski Chelsea.

Didier Drogba je eden izmed najmočnejših adutov Chelsea. © Reuters

 
Proti tradiciji
"Nismo še obupali. Ta ekipa je že nekajkrat dosegla nemogoče. Štiri zadetke smo v tej sezoni že dali tako Manchestru Unitedu kot Realu Madridu. Tudi tokrat se lahko zgodi kaj podobnega," je optimističen Liverpoolov branilec Fabio Aurelio . Nogometašem iz mesta Beatlov zaupanje vliva prevsem forma Španca Fernanda Torresa . "Je najboljši napadalec na svetu, potrebovali bomo njegove zadetke. Zavedamo pa se, da nas čaka zelo težko delo. Dali bomo vse od sebe, v nogometu je možno vse ," meni Izraelec Yossi Benayoun .

Čeprav Chelsea v Ligi prvakov na Stamford Bridgeu ni bil poražen že 16 tekem, od tega jih je od februarja 2006 dobil kar 13, je previden tudi nizozemski strateg modrih Guus Hiddink . Ob sobotnem gostovanju Boltona v Premier League je Chelsea namreč v zadnjih minutah tekme prejel kar tri gole. "Kar malce sem zaskrbljen, saj smo tako hitro prejeli tri gole, a vsaka tekma je zgodba zase. Upam, da smo dobili lekcijo ob pravem času," je dejal Hiddink, ki tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na kapetana Johna Terryja . Zmagovalec dvoboja se bo v polfinalu najverjetneje pomeril z Barcelono.

Nemogoča misija
Do zdaj namreč v Ligi prvakov še nobeni ekipi ni uspelo nadoknaditi zaostanka štirih zadetkov s prve tekme. Še največji podvig je uspel španskemu Deportivu , ki je v sezoni 2003/04 proti Milanu zaostajal z rezultatom 1:4, nato pa je doma rdeče-črne ugnal s 4:0. Nihče pravzaprav ne verjame, da bi kaj podobnega tokrat uspelo Bayernu. Tudi kapetan nemškega velikana Mark Van Bommel , ki je v svoji karieri sezono odigral tudi za Barcelono, je tako izjavil: "Če bi Katalonci po nekakšnem čudežu v München prišli le z osmimi nogometaši, bi še obstajale možnosti za napredovanje, drugače pa ne."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.