Šport > Nogomet
22 ogledov

Madrid: "Webb najslabši možni sodnik"

van bommel webb Reuters
Realov trener José Mourinho že dolgo časa ni sam v gonji proti sodnikom. Zvesto mu sledijo tudi španski mediji, ki so pred torkovo prvo polfinalno tekmo Lige prvakov med Bayernom in Realom zapisali, da je Howard Webb, ki bo sodil tekmo v Münchnu, "najslabši možni sodnik". Za Real, seveda.

"Webba španski navijači dobro poznajo, saj je bil izbran za sojenje finala prejšnjega svetovnega prvenstva, kjer so ga kritizirali zaradi tega, ker ni ustavil grobe igre nizozemske reprezentance, ki je prekinjala igro Španije z nenehnimi prekrški," so zapisali na spletni strani športnega dnevnika As v prispevku z naslovom "Najslabši možni sodnik za tekmo v Münchnu: Howard Webb".

V Španiji je še vedno zelo živ spomin na finalno tekmo svetovnega prvenstva 2010, kjer naj bi Webb pred zmagovitim golom Andrésa Inieste dovoljeval grobo igro Nizozemcev, med njegovimi napakami pa je mitološke razsežnosti dobil tudi karate udarec Nigela De Jonga, ki je pustil svoj nogometni čevelj v prsnem košu Xabija Alonsa, a ni dobil niti rumenega kartona.

"Najhujši prekršek je bil De Jongov karate udarec Xabija Alonsa v prem polčasu," nadaljujejo pri Asu. "Webb, ki je kasneje priznal svojo 'napako', ker ni izključil nizozemskega vezista, je bil kasneje izbran za najboljšega svetovnega sodnika leta, potem ko je sodil tudi finale Lige prvakov." Novinarji madridskega časnika svoj očitek "najslabšemu možnemu sodniku" za torkovo tekmo Lige prvakov med Bayernom Münchnom in Realom Madridom podrobneje ne obrazložijo.

Pod člankom se je usul plaz komentarjev uporabnikov, ki se ne strinjajo z mnenjem avtorja. "To vam vsaj zagotavlja, da bo Pepe odigral celo tekmo," je zapisal eden izmed njih.

Komentarjev 1
  • kmetek 18:12 15.april 2012.

    katastrofa tale sudija.