Šport > Nogomet
22 ogledov

Maribor po novi uspeh

Goran Cvijanović Cvijanovic Davor Škerjanc Skerjanc Nik Rovan
Ne le evropski velikani, v drugem najmočnejšem nogometnem klubskem tekmovanju, Evropski ligi, sodeluje tudi slovenski prvak Maribor, ki ga v četrtek na Portugalskem čaka tekma z Brago.

V sredo zjutraj je mariborska odprava odpotovala na Portugalsko, kjer bo v četrtek tekma z Brago. Nova zahtevna preizkušnja za moštvo, ki se odlično kosa z zaporednimi tekmami in neizprosnim ritmom. "Imamo širok kader, trener ima več možnosti pri sestavi ekipe. Vsak posameznik se želi izkazati ob namenjeni priložnosti, po videnem jo vsak dobro izkorišča in od tod tudi takšni rezultati. Braga je odlična ekipa, tehnično zelo sposobna. Kar smo dosegli na prvi tekmi v Ljudskem vrtu, je velik uspeh in skušali ga bomo ponoviti tudi v gosteh. Pred nami je sicer zahtevna naloga, a verjamem, da nam lahko uspe. Po ogledu posnetka prve medsebojne tekme bomo poskušali odpraviti določene napake, sposobni smo igrati na primerni ravni in priti do še enega pozitivnega rezultata," je pred potjo poudaril učinkoviti zvezni igralec Goran Cvijanović.

Potovanje se je začelo ob 9.30 s čarterskim poletom Maribor–Porto, po pristanku je predvidena 50-kilometrska vožnja z avtobusom do Guimaraesa, kjer bo nastanjena ekipa. Premik v 25 kilometrov oddaljeno Brago sledi zvečer, ko bo ob 19. uri po lokalnem času (uro pozneje po našem) uradni trening na stadionu Municipal.

Evropska liga, 4. kolo, skupina H, 21:05:

Braga - Maribor
Birmingham - Brugge

Vrstni red:
1. Brugge 6 točk, 2. Birmingham 6, 3. Braga 4, 4. Maribor 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.