Šport > Nogomet
15579 ogledov

Matjaž Kek žaluje

matjaž kek Profimedia
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek zaradi smrti v družini ne bo odpotoval na Malto, kjer njegove varovance čaka prijateljski obračun z domačo reprezentanco.

Slovensko nogometno reprezentanco je pred odhodom na Malto, kjer bodo nogometaši odigrali prvega od dveh prijateljskih obračunov, doletela žalostna novica o smrti Franca Keka, očeta reprezentančnega selektorja Matjaža Keka, poroča Sportklub.

Selektor bo zaradi izgube v družini izpustil gostovanje na Malti, kjer ga bo nadomeščal njegov pomočnik Boštjan Cesar.

Cesar | Avtor: Print Screen Print Screen
"V življenju se dogajajo različne stvari. Skupaj smo že nekaj časa in zagotovo bomo vsi skupaj poskušali iz tega potegniti najboljše. Najpomembnejše pa je igrišče. Če bo rezultat dober, se lahko stvari hitro zapeljejo v boljšo smer," je na novinarski konferenci povedal nekdanji slovenski reprezentant Cesar.

Podporo žalujočemu selektorju je izrekel tudi reprezentančni kapetan Jan Oblak"Na žalost v življenju ni vse vedno pozitivno in lepo. Ampak tu je cela ekipa, strokovni štab, fizioterapevti, ekonomi. Skupaj smo v dobrem in slabem. Če imaš ob sebi prave ljudi, je zagotovo lažje. Selektor ve, da smo mi na njegovi strani. Tukaj smo v vsakem primeru. Če je podpora prava, se gre lažje čez določene reči, zagotovo pa ni lahko," je dejal.

Oblak | Avtor: Print Screen Print Screen

Franc Kek je po poročanju Sportkluba med letoma 1961 in 1964 zbral 51 nastopov za NK Maribor in dosegel en zadetek. Pred selitvijo k vijoličastim je z Železničarjem postal slovenski pokalni prvak.

Slovenske nogometaše po tekmi z Malto čaka še prijateljski dvoboj s Portugalsko, za katerega vlada veliko zanimanje. Z Malto so se Slovenci nazadnje merili v kvalifikacijah za SP 2022 in zmagali v gosteh z 1:0, doma pa s 4:0. Sicer pa ima Slovenija v medsebojnih tekmah z Maltežani še pet zmag in neodločen izid.

S Portugalsko, ki je 2016 postala evropski prvak, se še ni pomerila. Portugalci so sicer sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci 55., Maltežani pa 172.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ferdopis59 13:06 20.marec 2024.

    Spoštovani, komentatorji! Glde vaših objav, smrti v družinskem krogu javnih oseb ni naj bolj ukusno. Ti tragični trenutki so osebna stvar oseb, ki jih je doletela. Prosim če te tenutke in vaše kometerje opustite. V naslovu navjate osebni dogodek Keka ...prikaži več v nadaljevanju pa nas zasujete z nekimi podatki iz nogometnega sveta, ki nima nobene veze z naslovom. Moje sožalje Kek.

  • Ender3 13:01 20.marec 2024.

    Tudi to je del življenja. Ni samo dobro plačan nogomet..