Šport > Nogomet
3426 ogledov

Messi klubu dejal, da mora pripeljati tega trenerja

Marcelo Bielsa Profimedia
Prvi zvezdnik Barcelone ima svojega favorita.

Lionel Messi je vodstvu Barcelone naročil, da naj iz Leedsa pripelje njegovega rojaka Marcela Bielso. Slednji je sicer pred tednom dni poskrbel za vrnitev trikratnega angleškega prvaka v Premier League. Pri Leedsu želijo z možem, ki je klub po 16 letih znova popeljal med elito, skleniti novo pogodbo, trenutna mu poteče v nekaj dneh. 

Pri Barci so se znašli v precejšnjih težavah. Na zelenici so izgubili dvoboj z madridskim Realom za naslov španskega prvaka, nič kaj rožnate pa niso tudi razmere zunaj terena, zaradi finančnih težav naj bi bil klub prisiljen v prodajo nekaterih igralcev. Položaj trenerja Quiqueja Setiena je le pol leta po odhodu Ernesta Valverdeja zelo vprašljiv, dodatno pozornost kluba pa odvrača boj za novega predsednika. Sedanji prvi mož kluba, Josep Maria Bartomeu, je deležen precejšnjih kritik na račun svojega vodenja Barcelone. 

Messi kot rešitev na mestu trenerja vidi Bielso. Ta je po mnenju Messija idealen za Barcelono, njegov način igre in filozofija je v preteklosti navduševala tudi Pepa Guardiolo, ki je pred leti s Katalonci serijsko osvajal lovorike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice