Šport > Nogomet
2884 ogledov

Messi ni vedel za to nogometno pravilo

Lionel Messi Profimedia
Lionel Messi se je soočil z novim pravilom.

Argentinski velezvezdnik Lionel Messi je v ligi MLS odigral dvoboj proti Montrealu. Njegov Inter Miami je na dvoboju v gosteh v 32. minuti zaostajal za dva zadetka, vendar je bil ob polčasu rezultat že izenačen. V drugem delu so gostje nato zadeli še enkrat in prišli do zmage s 3:2.

Čeprav se tokrat ni vpisal med strelce ali asistente, je Messi znova požel največ pozornosti, tokrat zaradi bizarnega pravila, ki je v veljavi v ligi MLS. Ob koncu prvega polčasa je namreč odšel z igrišča po zdravniško pomoč, ko pa se je želel vrniti na zelenico, mu tega sodnik ni dovolil. Argentinec je bil šokiran, njegova ekipa je takrat še zaostajala z 0:2.

In kaj je razlog, da je moral počakati ob igrišču? V najmočnejši ameriški ligi so pred to sezono sprejeli pravilo, da mora nogometaš, ki zapusti zelenico, izven igre ostati vsaj dve minuti. Messiju tako ni preostalo nič drugega, kot da počaka na iztek predvidenega časa. Ob tem je nervozno hodil ob stranski črti, o vsem skupaj pa je dejal: "To pravilo... To je slabo!"

V 44. minuti je nato za 1:2 zadel Matias Rojas, v sodnikovem dodatku prvega polčasa pa še Luis Suarez. Za popoln preobrat je kasneje v 59. minuti poskrbel Benjamin Cremaschi.

Inter Miami je s tekmo več prvi v vzhodni konferenci MLS lige, zbral je 24 točk, tri več od Cincinnatija in sedem od ekipe New York Red Bulls. Na Zahodu je najboljši Real Slt Lake, ki je doslej na 12 tekmah vknjižil 22 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice