Šport > Nogomet
22 ogledov

Messi: "Za svojega očeta nikoli nisem igral dobro"

La liga barcelona sevilla messi botia Reuters
Kljub temu, da je Lionel Messi že leta zvezdnik svetovnega formata, sramežljivi Argentinec v redkih intervjujih še bolj redko odkrije kaj več od občasnih floskul. Toda za argentinsko televizijsko postajo TyC Sports se je nenavadno razgovoril in v svojem domu v Barceloni razkril nekaj novih podrobnosti, tudi zahtevnosti očeta Jorgeja.

"Za svojega starega nikoli nisem igral dobro. Že ko sem bil majhen, ko sem zabil štiri gole, je vseeno našel nekaj, da me je kritiziral. To me je prisililo, da sem želel na naslednji tekmi biti še boljši. Malokrat mi je rekel, da sem igral dobro," je Lionel Messi opisal svoj odnos z očetom in zastopnikom Jorgejem Messijem.

Nogometaš Barcelone, ki je rojake s televizije TyC Sports sprejel v svoji hiši v katalonski prestolnici, je spet dodal, da je sam svoj največji kritik. Spomnil se je tudi na najtežja leta življenja, ko se je zdravil za pomanjkanjem rastnega hormona, injekcije pa si je vbrizgaval kar sam.

"Nikoli nisem šel k psihologu. Ni mi všeč govoriti o svojih rečeh. Zato sem menil, da če bi šel, se ne bi spremenilo nič. Zato nisem šel," je nadaljeval Messi. Argentinec je z dolgoletno ljubeznijo Antonello Roccuzzo nedavno dobil tudi prvega otroka, sina, ki sta ga poimenovala Thiago.

Jezen je tudi na PlayStationu

"Rekli so mi, da je imeti otroka nekaj najlepšega, ampak dokler ga nimaš, v resnici ne veš kako je. Ni mi všeč preveč govoriti o tem, ampak ni problema. Ne zaradi česa posebnega, ampak zato, ker nikoli nisem preveč govoril o svojem življenju. Delam vse. Previjam ga, umivam, dajem mu jesti ... Všeč mi je," je pristavil Messi.

Argentinec je razkril tudi, da bi mu bilo všeč, da bi se nekega dne vrnil v rodni Rosario, priznal pa je tudi, da se hitro razjezi, in da seveda nerad izgublja.

"Ja, res je, sem vročekrven. V vsem, še bolj pa, ko igram. Ni mi všeč izgubljati v ničemer. Igram PlayStation prek interneta in tudi tam me pogreje. Igram z Barcelono ali reprezentanco Argentine," nadaljuje Messi.

Argentina igra kot Real Madrid

"Prihajam iz Rosaria, iz moje četrti, in ko govorim, me tukaj velikokrat niso razumeli. Ves čas so me spraševali: 'Kaj? Kaj?' Zato sem bil prisiljen uporabljati nekaj njihovih izrazov, da so me razumeli. Potem, ko sem začel igrati v prvi ligi, sem se naučil celo vrsto izrazov, tako da je zdaj lažje."

dres thiago messi aguero | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Messi, ki ga v domovini nekateri še vedno označujejo za "Katalonca", rojaki pa mu težko odpustijo tudi dejstvo, da ne poje državne himne, je igro svoje reprezentance primerjal z Real Madridom.

"Igramo potobno kot Real. Čaka na trenurek, gre v kontro in te likvidira. Imamo igralce za takšno igro, čeprav so tudi tekme, ko imamo pobudo. Verjamem, da lahko računamo na obe orožji. Z Barço smo imeli težave proti ekipam, ki so se zaprle zadaj. Chelsea, Inter (Joséja) Mourinha, Milan in Madrid so šli tako v tekme. Včasih drago plačamo dejstvo, da ne znamo igrati na drug način," je bil realističen Messi.

Ni jokal samo enkrat

Argentinec je dodal, da se je s svojim nekdanjim selektorjem Diegom Armandom Maradono srečal kmalu po ligaškem porazu z Realom (Maradona je tekmo gledal s častne tribune), kar ga je "zelo razveselilo", potem ko je priznal, da mu ni uspela "niti ena akcija", čeprav je zabil gol. Tudi o (ne)petju himne je imel Messi zanimivo mnenje.

"Zdi se mi 'glupost' vse to, kar govorijo. Morda ne pojem malce tudi zaradi tega. Ker me pogreje, zaradi heca ... Preživel sem toliko slabih trenutkov v reprezentanci, da sem slišal že res vse, tudi ljudi, ki so govorili slabo, danes pa dobro o meni. Vedel sem, da ne igram dobro, ampak nisem bil edini. Ekipa ni bila na nivoju in ljudje so mislili, da bom sam zmagoval na tekmah. Govorilo se je o rečeh, ki nimajo zveze z dobrimi ali slabimi igrami, rečeh, ki niso imeli zveze z nogometom. Jokal sem več kot enkrat, leta 2006 in 2010, ko nam ni uspelo doseči cilja," pravi Messi.

Ob začetkih v prvi ekipi Barcelone je še enkrat posebej izpostavil Brazilce, Sylvinha, Thiaga MottoDeca in Ronaldinha, ki so ga sprejeli medse in mu pomagali postati boljši. Dodal je še, da posnetkov svojih največjih tekmecev ne gleda.

Bryant, Federer, Nadal, Đoković in Del Potro fenomeni

"Občudujem druge športnike. Všeč mi je spremljati košarko, všeč mi je Kobe Bryant, ki je fenomen. Prav tako tenis - (Roger) Federer, (Rafael) Nadal, (Novak) Đoković in (Juan Martín) Del Potro so fenomeni zaradi tega, kar jim uspeva. Od nogometašev pa 'el Kun' (Sergio Agüero, op. a.), ne le zaradi najinega prijateljstva," je še zaključeval Messi.

"Ni mi všeč zapuščati igrišča. Če sem v igri, potem mi je všeč končati tekmo, ne glede na rezultat. Raje pridem v igro, kot da jo zapustim. Enkrat sem se razjezil. To je bilo po zmagi nad Valencio s 4:0. To je bila moja 'glupost', ampak po tem me je minilo."

Komentarjev 3
  • wester62 13:51 16.marec 2013.

    glavno da ti veš da si extra klasa in te skoraj cel svet obožuje kot vrhunskega nogometaša.tudi jaz nisem bil nikoli dober za očeta ,pa kaj,to je njegov problem.

  • JackD 11:27 16.marec 2013.

    Poudarek je na 'ko sem bil majhen'

  • JackD 11:27 16.marec 2013.

    Hahahaha :)Malce nesramno, ampak sem se res nasmejal, ko sem prebral tale stavek:"že ko sem bil majhen, ko sem zabil štiri gole... "