Šport > Nogomet
9 ogledov

Messija bo čuval Bosingwa

Bo Barcelona prekinila črni niz proti angleškim moštvom? Žurnal24 main
V prvem polfinalu se bosta pomerila stara znanca Barcelona in Chelsea. Tradicija je na strani Londončanov, zato bodo Katalonci želeli že na prvem srečanju vzeti vajeti v svoje roke.
 

Dejstva

Barcelona in Chelsea sta se v Ligi prvakov pomerila osemkrat. Oba kluba sta do zdaj zmagala trikrat, dvakrat pa sta se tekmi končali z neodločenim izidom. Katalonci so dosegli 15 zadetkov, Londončani le enega manj.

Španci in Angleži so se v Ligi prvakov od sezone 2004/05 že dvakrat pomerili v izločilnih bojih. Vsak klub je po enkrat napredoval v četrtfinale, tokrat pa je vložek še večji. Zmagovalec se bo namreč 27. maja v finalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Manchestrom Unitedom in Arsenalom .

Želijo korak dlje kot lani
"Težjih tekem ni. Ko igraš proti Barceloni, moraš prikazati najboljšo igro, saj drugače vajeti hitro v svoje roke prevzamejo Messi, Xavi in Andres Iniesta," pred prvo tekmo meni vezist Chelseaja Frank Lampard . Ta je v tej sezoni še posebno motiviran: "Po lanskem porazu proti Manchestru Unitedu v velikem finalu smo bili razočarani in jezni. Zdaj si uspeha izjemno želimo, ker smo v domačih tekmovanjih že marsikaj osvojili." Čeprav so modri od sezone 2003/04 v štirih polfinalih kar trikrat izgubili (dvakrat je bil boljši Liverpool, enkrat AS Monaco), so tokrat samozavestni. "V zadnjih nekaj tednih smo premagali Liverpool in Arsenal, zdaj je na vrsti Barcelona. Na prvi tekmi bo treba narediti dober posel. Čaka nas težko delo, vendar imamo ekipo, ki lahko premaga vsakogar," meni napadalec Salomon Kalou .

Verjetni postavi Barcelone in Chesleaja © Sportnet

 
 

Messija bo čuval Bosingwa

Zaradi poškodb bosta v obrambi modrih manjkala  Carvalho in Ferreira, Cole pa ne more igrati zaradi kartonov. "Vsi se zavedamo, da nimamo prave zamenjave na položaju levega branilca. A sam sem se odločil za Bosingwo, takoj ko je Cole v četrtfinalu dobil rumeni karton. No, kdorkoli bi igral proti Messiju, bi imel težko delo. Nekaj dni smo vadili obrambo z Bosingwo na tem položaju," je pred tekmo previden Hiddink.

Najprej prekiniti niz
Pri Barçi upajo, da bodo prekinili črno tradicijo. V zadnjih dveh letih so Katalonce v LP izločili prav angleški klubi, na zadnjih šestih tekmah proti Angležem pa so zmagali le enkrat. Tudi na Camp Nouu so že štiri srečanja brez uspeha. "Bolje je, če prvo tekmo igraš doma, saj ni pomemben šov, ampak rezultat. Tudi če doma ne bomo zmagali, se nimamo česa bati. Sposobni smo jih premagati tudi v gosteh," je dejal branilec Gerard Pique , ki je izpostavil tudi utrujenost nekaterih soigralcev. Xavi, Iniesta in Carles Puyol pravega počitka med sezonama niso imeli, saj so igrali na EP, Messi pa je z Argentino osvojil zlato na OI. Utrujenost bi bila lahko pred povratnim dvobojem še večja, saj Barço konec tedna čaka tudi derbi španskega prvenstva proti Realu Madridu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.