Šport > Nogomet
36 ogledov

Messija išče ves svet: izpustil trening po Clásicu

Lionel Messi Reuters
Stvari se v nogometu hitro obrnejo. Še nedolgo nazaj je bil Cristiano Ronaldo tisti, ki so ga škodoželjneži "iskali" med tekmami Reala Madrida in Barcelone, po že drugi bledi predstavi na pomembni tekmi v dresu Barçe pa je zdaj Lionel Messi tisti, ki ga "išče ves svet". Argentinec je tudi izpustil jutranji trening po težkem torkovem porazu z Realom.

Španski mediji poročajo, da se uradno priznani štirikratni najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi ni udeležil sredinega treninga Barcelone, ki so ga sicer opravili skorajda vsi člani prve postave z neuspešne torkove tekme proti Realu Madridu.

Mediji njegovo odsotnost pojasnjujejo z "vročino" in "splošnim slabim počutjem", ki sta po drugem težkem porazu v le nekaj dneh gotovo zajela celotno Barcelono in okolico. Da nekaj ni povsem v redu z vodilno ekipo španskega prvenstva, je na novinarski konferenci povedal tudi Andrés Iniesta.

"To je bil hud udarec, vsi smo jezni," je vezist iz La Manche opisal stanje v slačilnici, ki se je prebudila v žalostno jutro. Aktualni pokalni prvaki so bili proti kraljevemu klubu pred domačimi navijači nemočni, brezbarvni, brezidejni ... Kot pred nekaj dnevi proti AC Milanu.

Niso takšni kot ponavadi

"Ko ti ne gre dobro, potem nečesa ne delaš dobro. Ne smemo storiti napake, da ne bi gledali nas samih. Stvari ne delamo dobro, da bi zmagali, to je jasno. Vse ima svojo ceno. Premagali so nas, zdaj se moramo izboljšati. Ko gredo stvari slabo, potem morajo služiti za to, da prideš do izboljšav. Naša miselnost se zaradi včerajšnjega izpada ne bo spremenila. Nismo takšni kot ponavadi, to je realnost. Ampak ne smemo pozabiti, da vodimo v prvenstvu."

Izvrstni vezist, ki tako kot celotna ekipa razen občasnih prebliskov ne spominja na enega od najboljših treh nogometašev lanske sezone, je poudaril, da mora skupaj s soigralci zdaj začeti razmišljati o pomembni tekmi v Ligi prvakov, kjer jih proti Milanu (po porazu z 0:2 na prvi tekmi) verjetno čaka še bolj nemogoča naloga.

Predsednik Rosell leti proti New Yorku

Messi Barcelona Real Madrid pogrešan missing El Clasico Twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Dvanajstega igramo na pomembnem tekmovanju. Moramo igrati, kot bi nam šlo za življenje. Dal bi roko v ogenj za to, da bomo šli naprej. To je prepričanje, ki ga moramo imeti vsi," je dodal Iniesta, ki je izpostavil tudi vedno bolj očitno pomanjkanje vodstva trenerja Tita Vilanove.

"Lagal bi, če bi rekel, da nam ne škoduje, ker Tita ni tukaj. Ni lahko, gre za veliko časa in težko situacijo. Ampak zato, ker smo zdaj izgubili dve tekmi, nam ni treba govoriti, da se mora vrniti takoj. Zdravje je na prvem mestu," je še zaključil Iniesta.

Barcelonski klub je za agencijo EFE potrdil, da je predsednik Sandro Rosell v sredo s podpredsednikom Blaugrane Josepom Mario Bartomeuom odletel v New York, kjer bo z okrevajočim trenerjem Vilanovo opravil pogovore o naslednji sezoni in predvsem o zdravju, saj še vedno ni povsem jasno, če bo lahko nekdanji pomočnik Josepa Guardiole po opravljenih kemoterapijah vodil ekipo.

Pot čez lužo so pri klubu sicer načrtovali že pred tedni in naj ne bi bila povezana z nedavnimi porazi v Ligi prvakov in španskem pokalu. Tiha želja vseh odgovornih je seveda, da bi se Vilanova vrnil za povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Milanu, kar pa se v tem trenutku zdi malo verjetno.

Komentarjev 2
  • depresija 16:30 27.februar 2013.

    Jp pa še biološke potne liste bo FIFA, po navodilih WADA, uvedla in pr barci že omedlevajo, kako bojo razložil, da so vsi njihovi nogometaši dopingirani.. Cela jeba! hehe

  • bojovi 15:44 27.februar 2013.

    Zdaj je Barcelonarjem težko, ko so podkupovali sodnike, niso imeli za plače, zdaj imajo za plače ampak izgubljajo tekme. Zdaj pa sledei vprašanje "denar sodniku ali igralcu", kaka dilema?