Šport > Nogomet
15 ogledov

''Messija so prehitro silili na igrišče''

lionel messi EPA
Jordi Ardevol, nekdanji član Barcelonine zdravniške službe, meni, da se je Lionel Messi prehitro vrnil na nogometne zelenice.

Lionel Messi bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil za prvenstveni tekmi z Real Betisom, počival od šest do osem tednov.

Nekdanji zdravnik katalonskega velikana Jordi Ardevol je prepričan, da je poškodba posledica preuranjene vrnitve na nogometna igrišča po težavah s stegensko mišico, zaradi katerih je Messi v zaključku lanske sezone redko zaigral v prvi postavi Barcelone.

''Po poškodbi pride čas, ko si z mislimi ves čas pri poškodbi in dokler se ta popolnoma ne zaceli, se tega ne moreš znebiti. Sledi obdobje, ko si nogometaš poškodbe ne more izbiti iz glave. Med počitkom po lanskoletnih težavah bi moral Messi upoštevati določen načrt. Občutek imam, da nikoli ni popolnoma ozdravel in mentalni števec se ni prestavil nazaj na ničlo,'' je povedal Ardevol.

Sčasoma bo popolnoma okreval

Španski zdravnik Barceloni svetuje, naj prvemu zvezdniku ekipe omogoči dovolj počitka. ''Ne sme se vrnitvi, dokler ne bo popolnoma okreval. To bi naredil jaz, vendar je lahko govoriti, kadar nisi v tem položaju. Na okrevanje lahko vpliva mnogo dejavnikov - želja po igri, potrebe ekipe, pritisk okolja. Števec bo moral prestaviti nazaj na ničlo. Popolnoma bo okreval sčasoma in s prirejenim programom za trening. Če bo začel z ničle, se bo lahko vrnil v optimalno formo,'' je zaključil Ardevol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.