Šport > Nogomet
139 ogledov

Mestni derbi Realu, junaka Rodrygo in Valverde

Real Madrid - Atletico Epa
Nogometaši Real Madrida nadaljujejo niz zmag na začetku sezone. V mestnem derbiju v Madridu so premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago oziroma šesto v španskem prvenstvu, kjer v tej sezoni ne poznajo poraza.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki se je po štirinajstdnevni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil med vratnici, je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Mestni derbi na Metropolitanu so bolje pričeli nogometaši Reala. Po krasni podaji vezista Auréliena Tchouamenija, ki je poleti okrepil galatkike – prišel je iz Monaca –, se je s strelom 's prve' izkazal brazilski mladi napadalec Rodrygo. Za evforijo gostujočih navijačev pri mestnem rivalu je v 36. minuti poskrbel še en Južnoameričan, in sicer Urugvajec Federico Valverde. Končni izid tekme (1:2) je v 83. minuti postavil Mario Hermoso.

Real Madrid ima po šestih tekmah 18 točk, dve več od Barcelone, ki je v soboto doma premagala Elche s 3:0, ter še eno več od Betisa, ki ima pet zmag in poraz.

Po reprezentančnem premoru v začetku oktobra bo Atletico Madrid gostoval pri Sevilli, ki je v uvodnih šestih krogih zabeležila le eno zmago, Real Madrid bo gostil Osasuno, Barcelono pa čaka pot na Mallorco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.