Šport > Nogomet
26 ogledov

Mijatović: "Prišel je čas za 10. naslov Reala"

mourinho zagreb Slavko Midzor/PIXSELL
Real Madrid bo nocoj na tekmi 2. kola Lige prvakov gostoval na amsterdamski Areni pri Ajaxu, kjer je leta 1998 osvojil enega od devetih naslovov v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Junak takratnega finala, črnogorski napadalec Predrag Mijatović, je v pogovoru za športni dnevnik Marco zatrdil, da je letos prišel čas za mitski deseti naslov.

"To je tretja sezona Joséja Mourinha pri Realu in zdaj je ekipa bolj zrela za zmago v Ligi prvakov. Zdaj je trenutek. Prišel je ta čas. Zame je Mourinho najboljši trener na svetu. Brez dvoma. Optimist sem, ker ima, čeprav je do konca še veliko, na razpolago kakovostno ekipo, ki je v zadnjih dveh letih ostala pred vrati finala," je v intervjuju za Marco dejal Predrag Mijatović.

Nekdanji športni direktor madridskega kluba je prepričan, da ima Real zdaj "Mourinhov karakter", kar se je po njegovem mnenju pokazalo na prvi tekmi letošnje sezone Lige prvakov proti Manchester Cityju, ko se je beli balet vrnil po dveh zaostankih. Nasploh ima Črnogorec o portugalskem strategu izjemno visoko mnenje.

"Gre za trenerja, ki dela 24 ur na dan, in je povsem predan klubu. To je izjemno. Nor je na nogomet, na svoj poklic. Primerjal bi ga s Fabiem Capellom, ko je leta 1996 prišel v Madrid. To sta trenerja, ki sta pozorna na vsako podrobnost, ki oddajata energijo in imata ogromno osebnost. Ne poznam nobenega nogometaša, ki bi govoril slabo o kateremu izmed njih, saj jih delata boljše," je povedal Mijatović.

Raje Cristiano kot Messi

Mojster iz Podgorice se je v izboru za najboljšega nogometaša na svetu opredelil za oboževalca Cristiana Ronalda, pri katerem v primerjavi z Lionelom Messijem ne vidi pomanjkljivosti. Mijatović je še izrazil prepričanje, da bo Ronaldo v eni sezoni dosegel številko 50 zadetkov, kar naj bi mu uspevalo še kar nekaj let.

"Cristiano Ronaldo je z drugega planeta. Ko vidiš njegove številke, lahko rečeš le, da so s playstationa. Jaz sem igral nogomet in bil napadalec, ampak ta fant je izjemen. Verjamem, da bo v eni sezoni prišel do 50 zadetkov. Tako bo še dolgo časa," je dejal Mijatović, o primerjavi z Messijem pa dodal:

"Različna sta. Način igre in gibanja se razlikuje. Ampak zame je Cristiano boljši od Messija. Bolj je kompleten. Je hitrejši, eksplozivnejši, uporablja obe nogi, dobro igra z glavo ... Zame Cristiano nima pomanjkljivosti. Če bi moral izbirati, bi izbral Cristiana."

"Njegov" Pepe branilec za mnogo let

Mijatović je bil kot športni direktor madridskega kluba odgovoren za prihod mnogih odličnih nogometašev, med katerimi se iz sezono v sezono še posebej dokazuje Pepe. Črnogorec je Realu pomagal tudi ob prihodu Luke Modrića, z Mourinhom pa si je na zagrebškem Maksimirju v živo ogledal tudi tekmo hrvaške reprezentance proti Makedoniji.

"Modrić je imel težko poletje zaradi prestpša in ni imel dobrih priprav. Treba mu je dati čas, ampak prepričan sem, da se bo hitro prilagodil. Je igralec visoke kakovosti in bo pomembna okrepitev. Pepe? Ja, pred leti se je govorilo, da smo zanj plačali veliko denarja. Zdaj je bolj miren, igra izjemno in navdušujoče. On je branilec za mnogo let. Je takšen tip igralca, kot je bil nekoč Fernando Hierro, ki izboljšuje igralce okoli sebe," je še zaključil Mijatović.

Liga prvakov, skupinski del, 2. kolo:

Skupina A

Ob 20.45:
Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb
FC Porto - Paris Saint-Germain

Lestvica: 1. PSG 3 točke, 2. Porto 3, 3. Dinamo Zagreb 0, 4. Dinamo Kijev 0.

Skupina B

Ob 20.45:
Arsenal - Olympiakos Pirej
Schalke 04 - Montpellier

Lestvica: 1. Arsenal 3 točke in Schalke 3, 3. Montpellier 0 in Olympiakos 0.

Skupina C

Ob 18.00:
Zenit Sankt-Peterburg - AC Milan

Ob 20.45:
Anderlecht - Málaga

Lestvica: 1. Málaga 3 točke, 2. AC Milan in Anderlecht 1, 4. Zenit 0.

Skupina D

Ob 20.45:
Ajax Amsterdam - Real Madrid
Manchester City - Borussia Dortmund

Lestvica: 1. Real Madrid 3 točke, 2. Borussia Dortmund 3, 3. Manchester City 0, 4. Ajax 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.