Šport > Nogomet
15 ogledov

Milan brez točk, rimski derbi Laziu

Montolivo Webb sodnik AC Milan Malaga Liga prvakov
1/20
EPA
V 12. kolu italijanske nogometne lige je Milan gostil Fiorentino. Varovanci Massimiliana Allegrija so tudi tokrat morali priznati premoč, saj so jih vijole nadigrale s 3:1. V rimskem derbiju je Lazio s 3:2 premagal Romo. Inter Samirja Handanovića je izgubil proti Atalanti.

Prvo priložnost na tekmi je imel v četrti minuti na voljo David Pizarro, ki je nastreljal Christiana Abbiatija. Tri minute kasneje je Stephan El Shaarawy prelisičil štiri branilce Fiorentine, potem pa streljal preko vrat gostujočega vratarja. V 10. minuti je Fiorentino v vodstvo popeljal nekdanji nogometaš Milana Alberto Aquilani. Kmalu zatem bi lahko izenačil El Sharrawy, ki pa je bil nenatančen z roba kazenskega prostora. Lepa priložnost za izenačenje se je črno-rdečim ponudila v 33. minuti, ko je po prekršku Facunda Roncaglia padel Alexandre Pato. Brazilski napadalec je strel z bele točke izvajal sam, a neuspešno. Kazen je sledila pet minut kasneje, ko se je Borja Valero sprehodil mimo Riccarda Montoliva in Philippa Mexesa in povišal na 2:0.

Rossoneri so drugi polčas začeli bolje, strel z glavo Montoliva pa je v 50. minuti ponovno za las zgrešil vrata gostov. Na 1:2 je deset minuti kasneje znižal Giampaolo Pazzini. Po posredovanju Mexesa se je žoga odbila od vratnice, Italijan pa je zadel s približno desetih metrov. Upanje domačih je izginilo v 87. minuti, ko je domači vratar prejel še tretji zadetek po strelu Mounira El Hamdaouija in poraz Milana je bil neizbežen.

Rimski derbi Laziu

Nogometaši Rome so povedli v deveti minuti, ko je podajo Francesca Tottija izkoristil Erik Lamela. Totti je imel nekaj minut kasneje priložnost za drugi zadetek, vendar je njegov strel z levico ubranil Federico Marchetti. Priložnosti za Lazio sta zapravila Hernanes in Abdoulay Konko, medtem ko je Antonio Candreva meril v polno v 35. minuti in izenačil na 1:1. Scenarista drugega zadetka za sinjemodre sta bila Hernanes in Miroslav Klose. Slednji je s sredine kazenskega prostora Lazio popeljal v vodstvo. Za nameček so domači zabili še v drugi minuti drugega polčasa, tretji zadetek pa je z odlično obrambo v 63. minuti preprečil Mauro Giocoechea. Tri minute kasneje je za Rimljane zgrešil Pablo Osvaldo. V 86. minuti je s prostega strela zadel Miralem Pjanic in Romi dal nekaj upanja za točko, vendar je ostalo pri minimalni zmagi Lazia.

Italijanska liga, 12. kolo:

Palermo : Sampdoria 2:0 (0:0)
Dybala (52, 71)

AC Milan : Fiorentina 1:3 (0:2)
Pazzini (60); Aquilani (10), Valero (38), Hamdaoui (88)

Chievo : Udinese 2:2 (1:1)
Andreolli (38), Paloschi (89/11m); Angella (42,90)

Genoa : Napoli 2:4 (1:0)
Immobile (23), Bertolacci (56); Mesto (54), Cavani (79), Hamsik (90), Insigne (90)

Lazio : AS Roma 3:2 (2:1)
Candreva (35), Klose (43), Mauri (46); Lamela (9), Pjanic (86)

Parma : Siena 0:0 (0:0)

Torino : Bologna 1:0 (0:0)
D'Ambrosio (66)

Atalanta : Inter Milan 3:2 (1:0)
Bonaventura (8), Denis (60, 67/11m); Bonaventura (56), Palacio (84)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.