Šport > Nogomet
143 ogledov

Milan do visoke zmage proti Rennesu

Ruben Loftus-Cheek Profimedia
Tudi nogometaši v evropski ligi so začeli izločilne boje.

Na prvi tekmi 1/16 finala je v enem bolj zanimivih obračunov tega dela tekmovanja Milan doma gostil Rennes in slavil s 3:0. Rdeče-črni iz Milana so proti Francozom v večjem delu tekme pokazali precej boljšo predstavo, eden junakov tekme pa je bil Ruben Loftus-Cheek, ki je zadel tako v 32. kot 47. minuti. Tretji gol za Milan je v 52. minuti dosegel tudi Rafael Leao, ki je že v prvem polčasu zadel tudi prečko. V zadnji četrtini tekme so več pokazali tudi Francozi, ki so imeli nekaj priložnosti, a jih niso unovčili.

Feyenoord in Roma sta se razšla z 1:1, potem ko je neodločen izid Italijanom priigral Romelu Lukaku v 67. minuti, Galatasaray je s 3:2 odpravil praško Sparto, pri čemer sta obe ekipi tekmo končali z igralcem manj, zmago Turkom pa je zagotovil Mauro Icardi z golom v sodniškem dodatku.

Šahtar Doneck je v Hamburgu gostil Marseille, tekma se je končala z 2:2. Končni izid je postavil član ukrajinske ekipe Eguinaldo v 93. minuti. Young Boys iz Berna so doma proti Sportingu izgubili z 1:3. Goncalo Inacio, po Transfermarktu 40 milijonov evrov vreden 22-letni srednji branilec, je dosegel zadnji gol za Portugalce.

Goncalo Inacio | Avtor: Profimedia Profimedia

Benfica je z 2:1 odpravila Toulouse, potem ko je Angel Di Maria dvakrat zadel z bele pike, drugič v 98. minuti, Braga je izgubila proti Karabahu Agdamu z 2:4, Abdellah Zoubir je dosegel dva gola za zmagovalce, Lens in Freiburg pa sta se razšla z 0:0.

V tem delu evropske lige, kjer so klubi, ki so zasedli druga mesta v skupinskem delu evropske lige ter tretja mesta v skupinskem delu lige prvakov, ne igra noben slovenski nogometaš.

Povratne tekme bodo 22. februarja.

Zmagovalci osmih parov, igrali bodo tekme doma in v gosteh, se bodo prebili v osmino finala, kjer jih bodo čakali zmagovalci skupin evropske lige. To pa so West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal in Slavia Praga.

Izidi, 1/16 finala, prve tekme:

Feyenoord - Roma               1:1 (1:0)
Galatasaray - Sparta Praga     3:2 (1:0)
Šahtar Doneck - Marseille      2:2 (0:0)
Young Boys Bern - Sporting     1:3 (1:2)
AC Milan - Rennes              3:0 (1:0)
Benfica - Toulouse             2:1 (0:0)
Braga - Karabah Agdam          2:4 (1:1)
Lens - Freiburg                0:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.