Šport > Nogomet
21 ogledov

Mou tokrat ni kritiziral sodnikov

Mourinho Bayern München Real Madrid Liga prvakov polfinale prva tekma pokal Alli EPA
Trener Reala José Mourinho je po koncu prve polfinalne tekme Lige prvakov proti Bayernu predvsem zaradi strogih pravil Uefe prišel na tiskovno konferenco. "Prvi zadetek je bil dosežen iz prepovedanega položaja, toda tega ne bom komentiral," je med drugim dejal Portugalec.

Real je v Münchnu doživel sploh prvi letošnji evropski poraz in ga na povratni tekmi v Madridu čaka zahtevna naloga, če se bo želel še enkrat vrniti na Bavarsko, kjer bo odigrano tudi finalno srečanje. Nemci so z zadetkom Francka Riberyja v prvem polčasu in Maria Gomeza v 90. minuti galaktike odpravili z 2:1 in si prigrali majhno, a zelo pomembno prednost pred povratnim obračunom.

Ne glede na končni razplet pa José Mourinho ni bil preveč razočaran nad končnim razpletom obračuna. "Nisem potrt, saj smo odigrali dobro srečanje v gosteh. Nismo si zaslužili poraza, toda takšen je nogomet," je dejal Portugalec in še dodal, da jih na srečo čaka še povratno srečanje: "Igrali bomo pred svojimi navijači. Z njihovo pomočjo lahko nadoknadimo zaostanek. Če bomo doma zmagali z 1:0, 2:0 ali 3:1 se bomo uvrstili v finale. Verjamem, da bomo obrnili izid in se uvrstili v finale."

Mourinho je sicer prepričan, da so Bavarci prvi zadetek dosegli iz prepovedanega položaja, a tokrat začuda za to ni kritiziral sodnikov. "Ne kritiziram sodnikov, sprejemam njihove odločitve. Dosegli so gol, ki bi moral biti razveljavljen, toda to mi ne daje razloga za kritiziranje. Remi bi bil veliko bolj pravičen. To ni slab rezultat. Želeli smo zmago, ko se je že zdelo, da se bomo razšli brez zmagovalca, pa so oni zadeli," je dejal Portugalec. Spomnimo, da je bil tokrat v vlogi glavnega sodnika Anglež Howard Webb, ki ga je Mourinho pred srečanjem večkrat pohvalil.

Pričakovano je bil s končnim izidom veliko bolj zadovoljen njegov stanovski kolega na klopi Bayerna. "Igralci so upoštevali moja navodila. Pokazali so strast, željo in bili lačni uspeha, kar tudi potrebuješ za zmago v polfinalu Lige prvakov. Madrid ima izjemno ekipo, ne premagaš ga brez težav in zelo sem zadovoljen z našo predstavo. Po tem, ko je izenačil na 1:1, je Real deset minut igral zelo dobro, nato pa smo mi prevzeli nadzor nad igro in lahko ste videli moč in željo moje ekipe," je povedal Jupp Heynckes in še razkril recept za povratno tekmo na Santiago Bernabeu: "V Madridu moramo zabiti zadetek, ne pa pred naša vrata parkirati avtobus."

"Vedno je lepo zmagati v zadnji minuti. Razen prvih minut prvega in drugega polčasa smo odigrali zelo dobro. Jezeni smo, ker smo prejeli zadetek. 2:1 je nevaren rezultat, vendar mi lahko zabijemo na vsaki tekmi," pa je dejal junak Bayerna Gomez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.