Šport > Nogomet
22 ogledov

Moujev jedilnik: brez kave in čokolade!

José Mourinho na treningu Reala Madrida pred tekmo z Villarrealom. EPA
Madridski športni dnevnik Marca je razkril stroge predpise, ki se jih morajo med pripravo na tekmo držati nogometaši Reala Madrida. Trener José Mourinho je skupaj z zdravniško službo sestavil tudi jedilnik, na katerem je veliko magnezija in kalcija. Pomembna je tudi siesta pred tekmo – idealno naj bi bila dolga 30 minut, prekoračenje tega časa pa bi lahko povzročilo dezorientacijo! Vsaj tako pravijo v Madridu.

Pred sredino ligaško tekmo proti Villarrealu so se morali nogometaši Real Madrida držati strogih navodil svojega trenerja Joséja Mourinha. Portugalec ima rad popoln nadzor nad vsem, tudi nad vedenjem svojih nogometašev za štirimi zidovi lastnih stanovanj.

"Pozitivne lastnosti dobrega spanca so številne in to so tudi povedali nogometašem," piše v sredini izdaji madridskega športnega dnevnika Marca, ki razkriva podrobnosti iz zakulisja bele hiše. "Prvi nasvet je bil obedovati dve uri pred spanjem. Da bi se hrana primerno prebavila, pa se je potrebno izogibati kavi in ostalim stimulacijskim produktom, kot so čokolada, alkohol in osvežilni napitki tipa kokakole. Idealno je uživati hrano, ki vsebuje kalcij (mleko, modra riba) in magnezij (zelenjava, oreščki), in se izogibati velikim obrokom."

Zdravniki v navezavi z Mourinhom še svetujejo, da je potrebno v posteljo priti kar najbolj sproščen, saj le to omogoča normalen spanec, igralci pa naj se izogibajo gledanju televizije in poslušanju glasbe, ki moti koncentracijo. "Siesta je prav tako pomembna pred tekmami, saj pomaga pri sproščanju uma in telesa. Trajati mora 30 minut. Vse, kar presega predpisan čas, bi lahko vplivalo na miselno stanje igralca, ki se lahko sooči tudi s simptomi dezorientacije," še dodajajo pri Marci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.