Šport > Nogomet
471 ogledov

"Mourinho bi se lahko vrnil k Realu"

jose mourinho Epa
Portugalski strateg je upal, da bo v Manchestru ostal 15 let. Njegova zgodba se je končala po vsega dveh letih in pol.

Angleški velikan Manchester United je po večmesečnih ugibanjih povlekel odločno potezo in odslovil trenerja Joséja Mourinha. Ta bo zaradi predčasne prekinitve pogodbe dobil odpravnino v višini 25 milijonov evrov.

Mourinho v Manchestru ni dosegel želenih rezultatov, čeprav je v dveh letih in pol za okrepitve namenil kar 450 milijonov evrov. Naposled ga je odnesel poraz proti Liverpoolu, po katerem se rdeči vragi nahajajo šele na šestem mestu angleške ligaške lestvice.

Vodsto angleškega velikana je po prekinitvi pogodbe s Portugalcem na mesto začasnega trenerja imenovalo nekdanjega dologoletnega rdečega vraga Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Solskjær je za United med leti 1996 in 2007 na 366 tekmah dosegel 126 golov. 

Za zdaj ni jasno, kaj bo v prihodnje počel Mourinho, v javnosti pa so se že pojavile govorice, da bi lahko spet prevzel vodenje Real Madrida, kjer je služboval med letoma 2010 in 2013. Portugalec je namreč v zelo dobrih odnosih s predsednikom Florentino Pérezom in generalnim direktorjem Joséjem Ángelom Sánchezom.

Predrag Mijatović ni bil priča streljanju. (Foto: Reuters) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Florentino obožuje Mourinha. Po mojem obstaja velika verjetnost, da bo znova postal trener Real Madrida," je za španske medije povedal nekdanji napadalec kluba Predrag Mijatović. "Kadarkoli so pri Realu menjali trenerja, so bili v stiku z njim. Upam, da se bo Solariju izšlo, a če bo Real ob koncu sezone iskal novega trenerja, potem ima Mourinho zelo lepe možnosti," je dodal Mijatović.

Mourinho je Real zapustil leta 2013, potem ko se je sprl s številni igralci, med drugim tudi s Sergiom Ramosom in Marcelom. Slednjega so nedavno povprašali o možnosti trenerjeve vrnitev. "Hvaležen sem mu za vse, kar je naredil zame pri Realu, vendar to ni moja odločitev," je odvrnil Marcelo.

V kadru belega baleta je trenutno sedem nogometašev, ki so bili člani Mourinhovega Reala: Ramos, Marcelo, Nacho, Varane, Modrić, Benzema and Casemiro.

Mourinho je eden najtrofejenjših nogometnih trenerjev na svetu, vendar se v zadnjih letih ni proslavil, saj sta pogodbo z njim predčasno prekinila dva angleškega kluba - Chelsea in Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice