Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho o Terryju: "Ni rasist"

chelsea arsenal terry Reuters
José Mourinho je treniral Johna Terryja, ki je trenutno v sodnem procesu zaradi domnevnih rasističnih incidentov z Antonom Ferdinandom, od leta 2004 do 2007 pri Chelseaju. Zdaj Portugalec priča v prid angleškemu branilcu na sodišču: "Prepričan sem, da Terry ni rasist.“

Trener Reala José Mourinho je v izjavi, namenjeni sodišču, kjer se John Terry zagovarja zaradi domnevnih rastističnih besed Antonu Ferdinandu, članu QPR, poudaril, da Terry "ni rasist". Mourinho, ki je bil Angležev trener tri leta pri Chelseaju, je pričal zanj prek izjave, ki so jo podpisali tudi Frank Lampard, Fernando Torres in Petr Čech. Portugalec je izpostavil, da je Terry sodeloval pri mnogih kampanjah proti rasizmu in drugih dobrodelnih dejavnostih, denimo pri pridobivanju sredstev za vojake, ki so bili ranjeni v vojni.

Med drugim je zapisal: "Nikoli nisem slišal, da bi Terry uporabljal kakršnokoli rasistično govorico, in nikoli nisem slišal namiga za to. Nikoli nisem bil priča kakršnegakoli rasističnega dejanja ali zlorabe. Prepričan sem, da John Terry ni rasist."

Terry, 31-letni Chelseajev kapetan, je v procesu na sodišču Westminster Magistrates Court obtožen zaradi rasističnih besed proti Ferdinandu, ki naj bi jih izrekel na tekmi proti QPR konec oktobra. Obtožba temelji na videoposnetku tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.