Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho: San Siro najboljši

jose mourinho EPA
Nekaj več kot dva meseca pred svojim 50. rojstni dnem bo trener Real Madrida Jose Mourinho na gostovanju pri Manchester Cityju vpisal svojo 100 tekmo v nogometni Ligi prvakov.

S tem bo trener Real Madrida postal peti in hkrati najmlajši trener, ki mu je to uspelo. Portugalec je do zdaj v Ligi prvakov vodil Porto, Chelsea, Inter in Real Madrid. V Ligi prvakov je premierno nastopil 19. februarja leta 2002 na klopi Porta, ko se je pomeril proti svojemu trenutnemu klubu Real Madridu.

To je bil povod za intervju, ki ga je Jose Mourinho zaupal portugalskemu "Diario Económicu“, v katerem je izjavil tudi trditev, ki zagotovo ne bo všeč navijačem madridskega velikana.

Na vprašanje, kateri stadion bi najraje izbral za domače tekme v Ligi prvakov, je Mourinho dejal: "Vem, da me bodo mnogi kritizirali, ampak na prvem mestu je San Siro. To je stadion, na katerem lahko občutite edinstveno vzdušje," je dejal Portugalec, ki je v preteklosti dejal, da na stadionu Reala Santiago Bernabeu vlada "hladna atmosfera."

Navijači Reala so med najbolj izbirčnimi na svetu, vedno jih je težko zadovoljiti. Na Bernabeu vedno iščejo spektakel, zmage brez stila ne pomenijo veliko. To najbolje ve Fabio Capello, ki je dvakrat osvojil naslov španskega prvaka, pa so mu navijači s tribun vseeno mahali z belimi robčki.

Mourinho je zelo ponosen na dva naslova evropskega prvaka, ki ju je osvojil s Portom in Interjem. "Mnogi veliki trenerji se ne morejo pohvaliti niti z enim osvojenim naslovom v Ligi prvakov. Jaz sem bil na vrhu dvakrat. Zaradi tega se počutim priviligiranega. Pred mano je še veliko trenerskih let. Upam, da to ne bosta edina naslova," pojasnjuje Mourinho, ki je novinarju zaupal tudi trenutke, ki se mu bodo najbolj vtisnili v spomin: "Na prvem mestu je povratna tekma z Manchester Unitedom, ko sem sedel na klopi Porta. Takrat sem začutil, da zmoremo oditi do konca. Za vedno si bom zapomnil bolečino, ki smo jo vsi skupaj občutili v Realu, ko smo lani po enajstmetrovkah izpadli v Ligi prvakov proti Bayernu. Spomnil se bom sporočila, ki sem ga poslal Rafi Benitezu, potem ko sem s Chelseajem izgubil v polfinalu, ko je Liverpool zabil gol, ki to ni bil. Od takrat čakam, da tudi v nogomet uvedejo tehnologijo, ki bi sodnikom pomagala pri ključnih odločitvah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.