Šport > Nogomet
1415 ogledov

Na ženski tekmi se jih še nikoli ni zbralo toliko

Sam Kerr Chelsea Women FA Cup Profimedia
Pred skoraj 80.000 gledalci je padel le en zadetek.

Ženski finale angleškega nogometnega pokala FA je potekal pred rekordnim številom gledalcev za katero od domačih tekmovanj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zmago Chelseaja proti Manchester Unitedu (1:0) je videlo 77.390 gledalcev. Edini zadetek na tekmi je sicer dosegla Avstralka Sam Kerr.

Absolutni rekord na ženskih tekmah sicer drži lanski dvoboj evropske lige prvakinj med Barcelono in Wolfsburgom, ki je na Camp Nou pritegnil kar 91.648 gledalcev.

Na reprezentančni ravni se je največ gledalcev zbralo na tekmi ZDA - Kitajska pred 24 leti v finalu svetovnega prvenstva. Na stadionu Rose Bowl v Los Angelesu se je takrat zbralo 90.185 gledalcev.

Ženski nogomet na Otoku sicer doživlja razcvet, kar je nakazalo že lansko evropsko prvenstvo v Angliji. Še toliko bolj po osvojenem naslovu domačink, ki so v finalu ugnale Nemčijo z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.