Šport > Nogomet
14 ogledov

Navijači Barçe edini zadovoljni s sojenjem v Španiji

Messi Paradas Romero sodnik Deportivo La Coruna Barcelona Liga BBVA Španija liga EPA
Španski športni dnevnik AS je objavil rezultate nove raziskave, ki jo je med nogometnimi navijači opravil v povezavi s podjetjem Ikerfel.

Po tem, ko je prva raziskava dnevnika AS in podjetja Ikerfel pokazala, da je Real Madrid po zadnjem letu s Joséjem Mourinhom še dodatno izgubil na priljubljenosti med španskimi navijači, so španski kolegi privržence nogometa spraševali še o sodnikih.

Rezultati kažejo, da so edini navijači, ki so zadovoljni s sojenjem v španskem prvenstvu, navijači aktualne prvakinje Barcelone. Ankete so opravili v zaključku sezone na stadionih prve in druge španske lige.

Pri zadnjem merjenju več zadovoljnih

Povprečna ocena, ki so jo navijači v najmočnejši Primeri Division namenili sodnikom, je 4,11, mnogo višja pa je v Segundi (4,59). Povprečna ocena sodnikov v najmočnejših španskih ligah je tako zgolj 4,20.

Navijači Barcelone so možem v črnem edini namenili pozitivno oceno, potem ko je bilo pred dvema letoma takšnih skupin navijačev kar osem. Je pa povprečna ocena privržencev Barçe močno padla s 5,98 na 5,10.

Realovci še vedno kritični

Veliko boljšo oceno so si sodniki prislužili na Santiagu Bernabéuu, kjer so jih navijači Real Madrida nazadnje ocenili z 2,06, tokrat pa so jim namenili veliko boljšo, a še vedno "nezadostno" oceno 4,10.

Najbolj kritični do delivcev pravice so bili pri Real Sociedadu, ki je v lanski sezoni sicer dosegel izjemen uspeh in osvojil četrto mesto, zaradi česar ga čakajo še kvalifikacije za nastop v elitni Ligi prvakov, je pa "La Real" v lanski sezoni podrl svojevrstni rekord, ko so njegovi igralci dobili rdeči karton na kar enajstih zaporednih tekmah.

Splošno prepričanje o sodniški naklonjenosti Barçi

Leta 2011 so sodnikom pozitivno oceno poleg Barcelone namenili še navijači Seville, Granade, Zaragoze, Villarreala, Racinga, Sportinga in Betisa. Najbolj kritični so bili takrat pri Real Madridu (2,06), Rayu Vallecanu (2,19), Mallorci (3,17), Atlético Madridu (3,95), Getafeju (4,0) in Espanyolu (4,01).

"Od šestih so kar štiri navijaške skupine iz Madrida, poleg tega pa tudi večni rival Barcelone. Za nekatere samo naključje, za mnoge pa splošno prepričanje sodniških uslug Barçi," so v obrazložitvi zapisali pri AS-u.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.