Šport > Nogomet
64 ogledov

Navijači Reala: "To se z Moujem ne bi zgodilo"

Real Madrid Atletico navijači Santiago Bernabeu Mourinho skandiranje Reševalni pas/Twitter
Niso minili še niti trije meseci od zadnje tekme Joséja Mourinha za krmilom Real Madrida, ko so Portugalca kljub deljenim mnenjem med navijači "izgnali" iz kluba. Zdaj mu spet skandirajo.

Zmaga nad Osasuno (4:2) je pomenila zadnjo epizodo zgodbe Joséja Mourinha pri Real Madridu, ki ga je zaradi svoje javne podobe na začetku junija zapustil razdeljenega na vseh področjih. Portugalcu so lahko največji nasprotniki na hodnikih bele hiše očitali veliko reči, toda predstav na derbijih z Atléticom, ki jih je Real praviloma dobival kot za šalo, prav gotovo ne.

Predsednik kluba Florentino Pérez je s prihodom Carla Ancelottija želel na hitro zapreti "poglavje Mourinho", ki ga je globoko na smetišče zgodovine uspel (vsaj začasno) potisniti tudi s številnimi okrepitvami, a Portugalčev duh je okrog Santiaga Bernabéua še kako prisoten.

Tekel le Morata

Njegovo ime je bilo moč kar nekajkrat slišati po sobotnem porazu na mestnem derbiju z Atléticom, ko so številni navijači okrog belega svetišča dajali nezadovoljne intervjuje številnim senzacij željnim novinarjem.

"Nocoj smo izgubili, ker igralci niso tekli, edini, ki je tekel, je bil (Álvaro) Morata, ostali so bili sramotni," je za agencijo Atlas dejal eden izmed privržencev belega baleta. "Nismo bili zbrani, eden drugega ne razumemo," je dejal malce bolj umirjeni navijač Reala. "Naj se vrne Mourinho!" je zaklical tretji.

"Igralcem manjka 'jajc'"

Navijači so vsaj dvakrat skandirali "José Mourinho, José Mourinho!", eden izmed njih pa je pribil: "Sramota. To se z Mourinhom ne bi zgodilo. Igralcem manjka 'jajc', če se lahko tako izrazim."

Poleg Mourinha se je slišalo tudi ime še enega nekdanjega stratega, Čilenca Manuela Pellegrinija, ki pa ima trenutno pri Manchester Cityju svoje težave. Tudi mediji so ostro okrcali ekipo in predvsem trenerja Carla Ancelottija.

Mourinho je ob zadnji tekmi na klopi Reala sicer dobil posebno plaketo najzvestejših privržencev, skupine Ultras Sur, ki mu je kot ena redkih ob strani stala vse do njegovega bridkega konca. Razdor v Madridu torej še živi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.