Šport > Nogomet
39 ogledov

Ne Mourinho, ne Guardiola: Fergie ostaja

alex ferguson EPA
Legendarni nogometni trener Sir Alex Ferguson, ki že od leta 1986 sedi na klopi Manchester Uniteda, se ne namerava posloviti od nogometnih zelenic. Športni mediji so na mestu trenerja rdečih vragov že videli bodisi Joséja Mourinha bodisi Pepa Guardiolo, vendar se je Škot odločil, da bo vztrajal vsaj še nekaj let.

Odločitev Alex Fergusona, kdaj bo vodenje Manchester Uniteda prepustil nekomu drugemu, je dolgo visela v zraku. Enainsedemdesetletni nogometni strateg je sporočil, da še nekaj let ne namerava zapustiti Old Trafforda.

Ferguson je na silvestrski večer praznoval svoj 71. rojstni dan, medtem ko je že jeseni proslavil šestindvajseto obletnico na klopi Uniteda. Čeprav je nedavno izjavil, da bi ga lahko zamenjal José Mourinho, je po najnovejših izjavah sodeč takšna menjava, vsaj v bližnji prihodnosti, malo verjetna. Škot je namreč prepričan, da je njegovega naslednika nemogoče napovedati.

''Upam, da bom ostal še nekaj časa. Skozi leta so se omenjala številna imena, vendar nogomet je zelo nepredvidljiv šport. Lahko se pogovarjamo o mladih in obetavnih trenerjih, toda ali bodo še vedno tu čez tri, štiri leta? Včasih trener preživi vsega štiri tekme, če ne uspe zmagati. Najboljši trenerji so vedno zaželjeni, ampak nihče ne ve, kje bodo čez nekaj let,'' je povedal Ferguson in tako namignil, da bo mesto trenerja Uniteda še nekaj let zasedeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.