Šport > Nogomet
20 ogledov

Nemški reprezentant pod vlak

1/21
Žurnal24 main
Nogometni svet je pretresla vest, da se je nemški reprezentant in član Hanovra 96 Robert Enke vrgel pod vlak. Več v galeriji, v videu pa, zakaj je bil prvi izbor nemškega selektorja.

Robert Enke je za nemško reprezentanco zbral osem nastopov, nasmihala pa se mu je tudi uvrstitev v moštvo za svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Skoraj desetletje je živel v senci Oliverja Kahna in Jensa Lehmanna. Takoj po upokojitvi slednjega lansko leto, je bil Enke pravi, da ga na tem mestu nadomesti, sicer pa je bil prvič v reprezentanco poklican že leta 1999. Nemški selektor Joachim Löw in direktor reprezentance Oliver Bierhoff sta dejala: "Pretresena sva in brez besed." Christian Wulff, guverner Spodnje Saške, pa je povedal: "Nemčija je izgubila izjemnega športnika in čutečega človeka, ki je bil vzor mnogim."

Robert Enke je v karieri igral za Hanover, Jeno, Borussio Mönchengladbach, Benfico iz Lizbone, Barcelono, Fenerbahče in Tenerife.
"Bil je čudovit človek, zelo blag. Imel je nek mir, ki ga je prenašal tudi na druge," je dejal športni direktor Hanovra Jörg Schmadtke: "Nikakršnih znakov ni bilo, da bi razmišljal o čem podobnem, kot je samomor." "Radi ga imamo in bil je naš idol,“ je dejal žalujoči navijač in dodal: “Nikoli več ne bomo imeli nekoga, kot je bil on. To je tragedija za celotno nogometno zgodovino, ne samo za nas.“ Zaradi tragičnega dogodka še ni jasno, ali bo nemška reprezentanca v soboto odigrala prijateljsko tekmo s Čilom. Pri Barceloni so v torek pred tekmo španske lige imeli minuto molka, igralci Tenerife pa bodo na tekmi ta vikend igrali s črnim trakom na roki.

Za Enkejem najbolj žaluje žena Theresa, s katero sta maja posvojila osemmesečno hčerko. Za Thereso je to že druga tragedija, saj jima je pred tremi leti med operacijo srca umrla dveletna hčerka Lara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.