Šport > Nogomet
326 ogledov

Newcastle klonil v Dortmundu, poraz tudi Barcelone

Niclas Fullkrug Profimedia
Barcelona prvič poražena, Borussia doma boljša od Newcastla.

Borussia Dortmund je še drugič v tej sezoni lige prvakov premagala Newcastle. Po zmagi na Otoku z 1:0, so rumeno-črni slavili še na domačem stadionu, bilo je 2:0.

Nemci so odločno krenili v dvoboj, pritisnili na vrata Angležev, ko pa je kazalo, da so se ti naposled otresli pritiska pa so domači nogometaši načeli mrežo gostov. Po polprotinapadu je žoga na koncu tudi nekoliko srečno prišla pred vrati do Niclasa Füllkruga, ki je okroglo usnje prvič v svoji karieri zabil v mrežo na tekmah lige prvakov.

Newcastle, ki je na zadnjih dveh tekmah v Angliji najprej v ligaškem pokalu s 3:0 v goasteh odpravil Manchester United, nato pa doma z 1:0 dokaj kontraverzno slavil proti Arsenalu, si proti Dortmundu v prvem polčasu ni pripravil izrazite priložnosti.

Srake so nadaljevale boljše, začele loviti izenačenje, pri Borussiji pa so prežali na protinapade. V 56. minuti je imel priložnost za poravnanje izida Joelinton, ki pa je z glavo meril premalo natančno. Na drugi strani zelenice se je izkazal vratar Nick Pope, ki je s konicami prstov strel Juliana Brandta preusmeril v kot.

V 79. minuti je bil dvoboj odločen. Newcastle je imel sicer na voljo prosti strel v bližini domačega kazenskega prostora, a je do žoge nato prišel Karim Adeyemi in z dolgo žogo v protinapad poslal Brandta. Temu je družbo delal še Marcel Sabitzer, v obrambi pa se je osamljen znašel Tino Livramento. Za se je odločil za preprečevanje podaje do Sabitzerja, Brandt pa je nameril v dolgi kot in premagal Popa za končnih 2:0.

Julian Brandt | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred večerno tekmo Paris Saint-Germaina in Milana je Borussia začasno skočila na vrh skupine F s točko več od pariške zasedbe, Angleži so pri štirih točkah na tretjem mestu.

Ukrajinci boljši od Barcelone

Za lepo presenečenje svojim navijačem pa so poskrbeli nogometaši ukrajinskega Šahtarja. Ti svoje 'domeče' tekme zaradi vojne v domovini sicer igrajo v Hamburgu, kjer so tokrat z 1:0 premagali Barcelono.

Za Šahtar je edini gol na dvoboju pet minut pred koncem prvega dela dosegel Danilo Sikan, ki je Ukrajincem priboril drugo zmago v letošnji ligi prvakov, Kataloncem pa prizadejal prvi poraz.

Gostitelji so na začetku tekme brez večjih odbijali napade gostov, v 40. minuti je Giorgi Gocholeishvili poslal podajo v šestnajsterec Barcelone, kjer je z glavo ustrelil Sikan ter žogo poslal za hrbet Marc-Andreja ter Stegna. Sikan je na zadnjih treh tekmah lige prvakov zabil že tri zadetke, na polovici drugega polčasa pa je zaradi poškodbe moral z igrišča.

Barcelona je bila sicer nenvarna, do 70. minute je zmogla le en strel na vrata nasprotnika, gostje so sicer po številnih menjavah, Xavi je malce pred uro igre opravil kar štirikratno menjavo, zaigrali nekoliko boljše.

Kljub temu so mrežo v 87. minuti znova zatresli nogometaši v oranžno-črnih dresih, a je bil gol razveljavljen s pomočjo Var-a zaradi prepovedanega položaja Newertona.

Šahtar | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice