Šport > Nogomet
5106 ogledov

Trener Arsenala besen: 20 let sem v tej državi, zdaj me je prvič sram

Mikel Arteta Profimedia
Nogometaši Arsenala so na sporen način izgubili tekmo v Newcastlu.

Arsenal je v 11. krogu angleškega prvenstva doživel prvi ligaški poraz v sezoni. Na tekmi v Newcastlu so nogometaše iz Londona premagali gostitelji. Dvoboj se je končal z 1:0, povzročil pa je tudi precej jeze med navijači topničarjev. Po obračunu je bil brez dlake tudi trener Arsenala Mikel Arteta, ki lahko zaradi svojih izjav pričakuje kazen s strani Premier League.

"Kako je bil to regularen zadetek. Sram me je. Sramota, da je bil takšen gol priznan. In to iz več razlogov," je sodnike in sodniško organizacijo okrcal prvi mož na klopi topničarjev.

Newcastle je edini zadetek na dvoboju, ki sicer ni ponudil veliko priložnosti, dosegel v 64. minuti, z bližine je žogo čez golovo črto potisnil Anthony Gordon.

A pred tem so bile sporne vsaj štiri situacije. Po videnem sodeč je namreč okroglo usnje prečkalo gol-avt črto, nato je po podaji v peterec Joelinton z obema rokama očitno odrinil Gabriela Magalhãesa, pri tem je vezista Newcastla žoga morda celo zadela v roko, ob tem, da je bil vratar David Raya za žogo pa je bil strelec Gordon prav tako v sumljivem položaju ob podaji. Sodnikov vse to ni zmotilo in po pregledih v sobi za VAR so zadetek priznali.

In razlaga? Za to, da je žoga prešla gol-avt črto ni bilo ustrezno postavljenih kamer, da bi ugotovili, če je okroglo usnje v celoti že bilo izven igrišča, v boju Brazilcev niso videli nič spornega, dogodka za roko niti niso pregledali, ob tem, ko se je žoga znašla med telesoma Joelintona in Gabriela pa niso mogli zaznati zadnjega dotika, tako pa tudi niso uspeli 'povleči' črt, ki bi določile ali je šlo za prepovedani položaj Gordona.

"Težko je tekmovati na tej ravni, takšne sodniške odločitve pa ne kažejo na to, da gre za najboljšo ligo na svetu. Gnusi se mi biti del tega. Gre za prevelike vložke. Igralci so igrali dobro in nismo si zaslužili poraza. To je sramota. Izgubljamo svoj čas, vsi skupaj izgubljamo čas. Ne želim, da o moji usodi odločajo drugi," je sodniške odločitve komentiral strateg Arsenala.

"Dvajset let sem že v tej državi, zdaj pa me je prvič sram. Poskušamo narediti najboljše stvari, vsak teden želimo biti na najvišji ravni. To enostavno ni bil zadetek. Da bi obveljal, bi se morale zgoditi reči, ki so v nogometu dovoljene. Enako je tu, na Kitajskem, na Japonskem, v Italiji, na Portugalskem, v Španiji. Za to gre," je bil besen Bask.

Glavni sodnik Stuart Attwell in njegovi kolegi resnično niso imeli svojega dne. Domači navijači so ob prekršku Kaija Havertza zahtevali rdeči karton, enako privrženci Arsenala ob namernih udarcih Bruna Guimarãesa, ki se je dvakrat nešportno lotil Jorginha, nato tudi Fabia Vieire. 

Ob Nemčevem startu so sodniki menili, da je rumeni karton dovolj visoka kazen, ob potezi Bruna, ki je namerno v glavo udaril rojaka, pa je po tekmi prišla razlaga, da se VAR ni vmešal, ker ni šlo za udarec s komolcem ali pestjo. Po njihovem mnenju očitno udarci z laktjo ne sodijo v enako kategorijo.

Prav poteze delilcev pravice v VAR sobi so marsikaterega navijača Arsenala spomnile na to, da ti sodniki večkrat med tednom sodijo dvoboje v Savdijski ligi, nad njo bedi kraljeva družina, ob koncu tedna pa odločajo v tekmah Newcastla, ki je posredno prav tako v rokah savdijske kraljeve rodbine.  

"Smešno, kako gredo sumljive situacije vselej v korist Manchester Cityja in Newcastla, drugim pa se to ne dogaja ...," je na domnevni vpliv arabskih lastnikov klubov namignil eden izmed vidnejših 'navijaških youtuberjev', sicer goreč navijač Manchester Uniteda, Mark Goldbridge. Ta je svoje mnenje podal tudi v priznani športni oddaji Talk Sport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice