Šport > Nogomet
17684 ogledov

Angleški velikan v januarju po Šeška

Benjamin Šeško Profimedia
Angleški mediji so se razpisali o morebitnem prestopu Benjamina Šeška.

"Arsenal si ogleduje 'slovenskega Erlinga Haalanda, Manchester United ni več v igri," so v naslovu zapisali pri angleškem Daily Expressu, kjer trdijo, da skavti angleškega premierligaša redno spremljajo Benjamina Šeška. Ta naj bi bil prva tarča topničarjev v zimskem prestopnem roku. Enakega mnenja so tudi pri Daily Staru.

Trinajskratni angleški prvak in štirinajskratni dobitnik FA pokala, v tem najstarejšem tekmovanju na svetu je zbral celo največ lovorik, je bil v poletnem prestopnem roku zelo aktiven. Najdražja okrepitev je bil odlični angleški reprezentant Declan Rice, v klub pa so prišli še vratar David Raya, branilec Jurrien Timber in ofenzivni vezist Kai Havertz.

V minuli sezoni drugouvrščeni klub Premier League tako ni okrepil le napada, kjer imata trenutno glavni vlogi Brazilec Gabriel Jesus in Anglež Eddie Nketiah, slednji je pred dnevi vpisal prvi nastop za Anglijo, v zadnjem krogu prvenstva pa je dosegel svoj prvi ligaški 'hat-trick'. Jesus je trenutno poškodovan, zaradi poškodbe pa je izpustil tudi velik del minule sezone. Nakup Šeška je tako s strani Arsenala zelo smiseln.

Šeško je sicer šele poleti okrepil Red Bull Leipzig za 24 milijonov evrov, na 13 tekmah, večino jih začenja na klopi, pa je dosegel šest zadetkov. V Bundesligi je zbral sedem nastopov, trikrat je zatresel mrežo nasprotnikov. Skupno je dvajsetletnik, ki ima v klubu precejšnjo konkurenco na svojem položaju, zbral 'le' 391 minut. 

Benjamin Šeško RB Leipzig | Avtor: Epa Epa

Na spletni strani transfermarkt je njegova cena vseeno narastla na 30 milijonov, a naj bi Leipzig zanj po mnenju Daily Expressa zahteval vsaj 40 milijonov funtov (46 milijonov evrov). To ceno naj bi bil Arsenal pripravljen plačati, Red Bull Leipzig pa bi tako v kratkem obdobju zaslužil kar 22 milijonov, če se upošteva samo Slovenčev morebitni prestop.

V preteklosti so sicer zanimanje zanj poleg Arsenala in Uniteda izrazili tudi pri Chelseaju in AC Milanu.

Kandidata za prihod k Arsenalu sta sicer tudi Ivan Toney, napadalec, ki trenutno prestaja osemmesečni suspenz zaradi udeležbe pri stavah, in Feyenoordov Santi Gimenez. Mehičan je v tej sezoni dosegel 15 golov na 12 tekmah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice