Šport > Nogomet
8253 ogledov

Hud udarec za Šeška in kompanijo

Benjmain Šeško in Dani Olmo Profimedia
Leipzig vsaj dva meseca brez najboljšega igralca Danija Olma.

Španski nogometaš Dani Olmo bo moral zaradi poškodbe rame prisilno počivati najmanj dva meseca, je danes na novinarski konferenci Leipziga potrdil njegov trener Marco Rose. Petindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist in soigralec slovenskega napadalca Benjamina Šeška se je poškodoval ob zmagi Leipziga proti Kölnu s 6:0.

Španski reprezentant je to sezono odigral sedem tekem in dosegel kar šest golov. Prispeval je tudi eno podajo. V tem tekmovalnem obdobju ima sicer precej težav s poškodbami. Na igrišča se je vrnil šele pred dvema tednoma, potem ko je izpustil sedem tekem zaradi natrgane mišice leve noge.

V soboto si je ob padcu v 70. minuti ligaškega obračuna proti Kölnu izpahnil ramo, Leipzigova zdravniška služba pa bo zaprosila še za drugo mnenje glede morebitne operacije, ki bi nekoliko pospešila celjenje. Rose je na današnji tiskovni konferenci dodal, da bi se lahko ob najboljšem scenariju Španec vrnil za zadnjo prvenstveno tekmo v tem letu bodisi 19. bodisi 20. decembra.

Leipzig na lestvici bundeslige zaseda peto mesto z 20 točkami. Na vrhu je Bayer Leverkusen, ki je na devetih tekmah zbral 25 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice