Šport > Nogomet
305 ogledov

Zmaga za Šeška in Kampla, Oblaku točka

Kevin Kampl Profimedia
Leipzig premagal Crveno zvezdo, Atletico remiziral v Glasgowu.

Nogometaši Leipziga so v tretjem krogu lige prvakov na domačem igrišču premagali Crveno zvezdo s 3:1. Kevin Kampl je za nemško ekipo odigral celo tekmo, Benjamin Šeško pa je v igro vstopil v 82. minuti pri izidu 2:1. Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka se je v Glasgowu s Celticom razšel z 2:2.

Rdeče bike iz Leipziga je v vodstvo v 12. minuti popeljal David Raum, drugo zmago v skupini G pa sta potrdila Nizozemec Xavi Simons (59.), ki je zadel z močnim in natančnim strelom izven šestnajsterca, in Španec Dani Olmo (84.). Ta je po zmedi v kazenskem prostoru gostov, ti nikakor niso uspeli izbiti okroglega usnja, v mrežo potisnil žogo, ki se je odbila od prečke. Za Beograjčane je edini gol dosegel Novozelandec Marko Stamenić (70.).

Na drugi tekmi v tej skupini je Manchester City v Bernu premagal Young Boys s 3:1 in je s 100-odstotnim izkupičkom na vrhu razpredelnice. Za meščane je dva gola Norvežan Erling Haaland. Prvega z 11-metrovke v 67., drugega v 86. minuti, tretjega pa je prispeval Manuel Akanji (48.), ki je zadel za 0:1. Za švicarske prvake je iz protinapada edini gol dosegel Meschack Elia (52.).

Madridska ekipa je na Škotskem osvojila točko in je s petimi točkami na drugem mestu v skupini E. Za Škote sta zadela Kyogo Furuhashi (4.) in Luis Palma (28.), za goste, ki so od 82. minute igrali z igralcem manj po drugem rumenem kartonu Rodriga de Paula, pa Antoine Griezmann (25.) in Alvaro Morata (53.).

Francoz je imel ob zadetku kar nekaj sreče, saj je ob izvajanju enajstmetrovke najprej zadel vratnico, vendar se mu je žoga odbila nazaj na nogo. Morata je na začetku drugega polčasa leo stekel na drugo vratnico in v padcu z glavo premagal vratarja Joeja Harta.

Oblak je bil ob obeh zadetkih domačih nemočen, obakrat je zaspala leva stran njegove obrambe. Izkazal se je ob koncu prvega polčasa, ko je zaustavil strel usmerjen proti njegovemu zgornjemu levemu kotu.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vrhu razpredelnice je Feyenoord po prepričljivi zmagi nad Laziem s 3:1. Za nizozemsko moštvo je dva gola zabil Mehičan Santiago Tomas Gimenez, enega Alžirec Ramiz Zerrouki, častni gol za zasedbo iz večnega mesta pa je u bele pike dosegel Španec Pedro.

Francoski prvak PSG je na domačem Parku princev zanesljivo premagal Milan s 3:0. Parižane je v vodstvo popeljal prvi zvezdnik Kylian Mbappe (32.), v drugem polčasu pa sta zadela še Randal Kolo Muani (52.) in Korejec Kang-In Lee (89.). Na drugi tekmi skupine F je Borussia iz Dortmunda v Newcastlu zmagala z 1:0, edini gol na dvoboju je v končnici prvega polčasa dosegel Felix Nmecha.

Barcelona je dosegla tretjo zmago v skupini H, po belgijskem Antwerpnu in portugalskem Portu je na njihovem začasnem domačem stadionu Montjuic padel tudi Šahtar. Katalonska zasedba je oba gola dosegla v prvem polčasu, med 28. in 36. minuto sta zadela Ferran Torres in Fermin Lopez, končni izid pa je v 62. minuti postavil Georgij Sudakov.

Na drugi tekmi je Porto v gosteh premagal Antwerpen s 4:1. Gostitelji so na polčasu vodili po golu Alhassana Yusufa, Portugalci pa so v drugem polčasu zagospodarili na igrišču in dosegli štiri gole. "Hat-trick" je dosegel Brazilec Evanilson, en gol pa je k preobratu prispeval Kanadčan Stephen Eustaquio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice