Šport
179 ogledov

Celjski rokometaši nemočni v Magdeburgu

Magdeburg - Celje Pivovarna Laško Profimedia
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu skupinskega dela lige prvakov v Nemčiji izgubili proti Magdeburgu s 23:39 (13:20).

Slovenski prvaki iz mesta grofov so bili le v uvodu tekme konkurenčni zadnjim zmagovalcem lige prvakov iz Magdeburga. Po spodbudnem začetku so padli v nemški rokometni mlin in doživeli najvišji poraz v skupinskem delu v tej sezoni. Pred tem so proti danskemu GOG Gudmeju izgubili s 36:38, proti portugalskemu Portu pa z 29:30.

Celjani, ki so se v več kot 900 km oddaljeni Magdeburg odpravili z avtobusom, so si v uvodnih petnajstih minutah dvakrat priigrali dva gola prednosti (7:5 in 8:6), nato pa občutili moč mednarodno pisane zasedbe iz Nemčije. Ta je v 14. minuti izenačila na 8:8, nato pa povsem zagospodarila na igrišču.

Domača ekipa je z granitno obrambo povsem zaustavila najmlajšo zasedbo v ligi prvakov. Neizkušeni Celjani v nobenem elementu igre niso bili več enakovredni rokometnim prvokategornikom iz Nemčije, Danske, Švedske, Norveške, Španije, Islandije in Švice. Prepad med ekipama je bil iz minute v minuto večji, slovenska si je tako že v prvi polovici tekme pridelala primanjkljaj sedmih golov (9:16, 11:18, 12:19, 13:20).

V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Celjani so že v 32. minuti ostali brez prvega krožnega napadalca Stefana Žabića, ki je zaradi grobe igre prejel rdeči karton. To je še bolj oslabilo njihove rokometne pozicije, po neenakovredni predstavi so klonili za 16 golov.

V slovenski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Luka Perić, Vid Kačičnik in Ante Ivanković, vsi so dosegli po štiri gole. Vratar Rok Zaponšek je ubranil deset strelov.

Celjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 11. oktobra, ko bo gostila francoski Montpellier.

* Getec Arena, gledalcev 3964, sodnika: Brunner in Salah (oba Švica).
* Magdeburg: Hernandez Ferrer, Portner 1, Meister 2, Musche 7, Claar 2, Pettersson 6, Smarason, Magnusson 8 (7), Hornke, Weber, Lagergren 2, Mertens 1, Jensen 5, O'Sullivan, Damgaard Nielsen 4, Bergendahl 1.
* Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 4 (1), Krečič 1, Cokan 2, Ivanković 4, Janc 2, Gregorič 2, Milićević 2, Kačičnik 4, Žabić 2, Dodić, Mlakar.
* Sedemmetrovke: Magdeburg 7 (7), Celje Pivovarna Laško 3 (1).
* Izključitve: Magdeburg 6, Celje Pivovarna Laško 14 minut.
* Rdeči karton: Žabić (32.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.