Šport > Nogomet
3320 ogledov

Šeško v igro vstopil v 70. minuti, sledila sta dva zadetka, šok za PSG

Benjamin Šeško Profimedia
Leipzig je na domači zelenici moral priznati premoč branilcem naslova.

Leipzig je doma izgubil proti Manchester Cityju z 1:3. Benjamin Šeško je v igro vstopil v 70. minuti, Kevin Kampl ni zaigral za gostitelje.

Meščani so povedli v 25. minuti, po dobro izpeljani akciji je zadel Phil Foden, izenačujoči gol pa je v začetku druge polovice tekme po bliskovitem nasprotnem napadu dosegel Belgijec Lois Openda. Žoga se je po njegovem strelu z roba šestnajsterca od vratnice odbila v mrežo.

Nemci so dolgo časa kljubovali angleškim prvakom, v 84. minuti pa so bili nemočni po natančnem strelu Argentinca Juliana Alvareza z roba kazenskega prostora. Piko na i je postavil Jeremy Doku (90.+2), ki se je po hitrem protinapadu znašel sam pred domačim čuvajem mreže in tako izkoristil natančno podajo Alvareza. Slovenski reprezentančni napadalec Šeško je igral zadnjih 20 minut, v igro je vstopil pri izidu 1:1, Kampl pa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Obračun Crvena zvezda - Young Boys se je v Beogradu končal z 2:2. Za zasedbo iz Berna sta v drugem polčasu zadela Filip Ugrinić in Cedric Itten. Beograjsko ekipo, za katero je s tribun navijal tudi teniški zvezdnik Novak Đoković, je v vodstvo v prvem polčasu popeljal Senegalec Cherif Ndiaye, v 88. minuti pa je izenačujoči zadetek zabil Ganec Osman Bukari.

V skupini E, kjer je na začetku večera Atletico Madrid s 3:2 ugnal Feyenoord, je Lazio v Glasgowu premagal Celtic z 2:1. Za gostitelje je v polno zadel Japonec Kyogo Furuhashi (12.), za goste iz večnega mesta najprej Urugvajec Matias Vecino (29.), zmagoviti zadetek pa je v šesti minuti sodnikovega podaljška v drugem polčasu dosegel Španec Pedro. Domači so že pred tem tudi sami zatresli mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen po posredovanju VAR-a.

Newcastle je v okviru skupine F na domačih tleh presenetljivo premagal PSG s kar 4:1.

Miguel Almiron | Avtor: Profimedia Profimedia

Za gostitelje so zadeli Paragvajec Miguel Almiron (17.), Dan Burn (39.), Sean Longstaff (50.) in Švicar Fabian Schar (90.+1), za Parižane je bil za takratnih 1:3 uspešen Lucas Hernandez (56.).

Obračun med dortmundsko Borussio in italijanskim Milanom se je končal brez golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.