Šport > Nogomet
523 ogledov

Dva izjemna preobrata, Oblak zadovoljen zapustil zelenico

Jan Oblak Profimedia
Oblakov Atletico Madrid do prve zmage.

Nogometaši Atletica iz Madrida so po neodločenem izidu z Laziem pred tednom dni v italijanski prestolnici na svoji Metropolitani premagali nizozemski Feyenoord s 3:2 (2:2). Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico.

"Colchonerosi" so nesrečno odprli tekmo. V sedmi minuti so zaostajali z 0:1, potem ko je avtogol dosegel Mario Hermoso. Domači srednji napadalec Alvaro Morata je pet minut kasneje poravnal izid. Stranski sodnik je sicer dvignil zastavico za prepovedani položaj, a so bili drugačnega mnenja v sobi za VAR, pritrdil pa jim je tudi glavni sodnik, ki je ocenil, da Saul Niguez, ki se je sicer nahajal za vsemi možmi obrambe gostov, ni vplival na igro.

V 34. minuti je Slovak David Hancko Feyenoord znova popeljal v vodstvo, a so gostitelji kasneje prišli do preobrata. V četrti minuti sodnikovega podaljška v prvem polčasu je Francoz Antoine Griezmann tako najprej izenačil na 2:2, zmagoviti gol za madridsko ekipo pa je že v začetku drugega polčasa dosegel Morata (47.).

Oblak je prikazal odlično predstavo, zbral je šest obramb.

Na drugi 'popoldanski' tekmi je ukrajinski Šahtar v Antwerpnu po prvem polčasu zaostajal z 0:2, v drugem pa uprizoril prvovrsten preobrat in slavil s 3:2. Za zasedbo iz Donecka je dva gola dosegel Danilo Sikan (48., 76.), enega Jaroslav Rakitski (71.), za belgijsko pa Albanec Arbnor Muja (3.) in Michel-Ange Balikwisha (33.).

V izdihljajih tekme so imeli domači veliko priložnost za osvojitev točke, saj so imeli v sedmi minuti sodnikovega podaljška na voljo strel z bele pike, vendar je Toby Alderweireld zastreljal 11-metrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice