Šport > Nogomet
1149 ogledov

Izjemni Šeško zabil tudi v ligi prvakov in postavil klubski rekord

Benjamin Šeško Profimedia
Benjamin Šeško je postal še deveti Slovenec z zadetkom v ligi prvakov.

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško je postal deveti Slovenec, ki se je v skupinskem delu lige prvakov vpisal med strelce. V uvodnem krogu nove sezone je danes za Leipzig dosegel tretji gol za zmago s 3:1 na gostovanju pri Young Boys Bern.

Dvajsetletni napadalec je s tem postal tudi najmlajši strelec Leipziga v ligi prvakov. Za dvanajst dni je prehitel dosedanjega rekorderja Jean-Kevina Augustina.

"Zelo sem vesel, da mi je uspelo zadeti svoj prvi gol v ligi prvakov," je po tekmi izjavil slovenski nogometni dragulj, zaradi katerega se je na tekmi ponovno trlo oglednikov iz največjih klubov, ki se zanimajo za mladega slovenskega napadalca.

Za Šeška, ki je trinajstič igral v ligi prvakov, je bil to hkrati tretji zadetek na peti tekmi v tej sezoni za Leipzig.

Slovenska rekorderja po številu zadetkov glede na spletno stran transfermarkt.com v ligi prvakov sta sicer Zlatko Zahović z enajstimi goli in Josip Iličić s sedmimi. Po dva sta dosegla Damjan Bohar in Kevin Kampl, enega pa Milenko Ačimović, Valter Birsa, Ante Šimundža, Luka Zahović in Šeško.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice