Šport > Nogomet
10835 ogledov

Dinamo še v sodniškem dodatku vodil z 2:0, sledilo presenečenje

Domagoj Vida Profimedia
Atenski AEK je v kvalifikacijah za ligo prvakov z golom v 100. minuti izločil zagrebški Dinamo.

Vroč dvoboj v Atenah, ki bi ga kluba po prvotnem scenariju morala odigrati že pred desetimi dnevi, a je bil po napadu zagrebških Bad Blue Boys in smrti domačega navijača prestavljen, je dobel dramatični epilog. Dinamo, ki je sredi tedna nekoliko presenetljivo doma klonil z 1:2, je tokrat v glavnem grškem mestu že vodil z 2:0, prednost pa zadržal vse do sodniškega dodatka v drugem polčasu.

Grki so za morebitni podaljšek tako v dodatku potrebovali gol, a nato prišli do dveh, s tem pa so napredovali v zadnji krog kvalifikacij za skupinski del lige prvakov. Dinamo se bo zdaj boril za Evropsko ligo, v najslabšem primeru pa bo moral zaigrati v konferenčni ligi.

Stranski sodnik je na stadionu Agia Sophia pokazal pet minut dodatka, v 93. minuti pa so domači izvajali kot. Žoga je poletela v šestnajsterec, kjer jo je izbijal Bruno Petković. To je storil slabo, okroglo usnje je le podaljšal do Argentinca Sergia Arauja, ki je s prve z volejem ustrelil proti golu, žoga pa je kljub gneči našla pot v mrežo. Zdelo se je, da se je AEK s tem zadetkom rešil v podaljšek.

A domači so želeli več. Še naprej so pritiskali na gostujoča vrata, po novi podaji v kazenski prostor pa so hitro zahtevali enajstmetrovko.zaradi igranja z roko, ki ga naj bi zakrivil strelec drugega Dinamovega gola na tekmi Robert Ljubičić. Glavni sodnik jo sicer ni dosodil, a je dobil sporočilo iz sobe za VAR in po ogledu posnetka je pohazal na belo piko.

V 100. minuti je streljal Levi Garcia, specialist za obranjene enajstmetrovke, v tem elementu je blestel na zadnjem svetovnem prvenstvu in Hrvate popeljal do polfinala, Dominik Livaković pa se je znova izkazal. A na njegovo smolo se je žoga odbila visoko v zrak, pri njej pa je bil prvi nekdanji član Dinama, zdaj branilec AEK Domagoj Vida. Ta je streljal z glavo in zadel za 2:2.

Le nekaj sekund po izvajanju žoge s centra je sodnik odpiskal konec dvoboja.

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:37 20.avgust 2023.

    Po veljavnih nogometnih pravilih, bi se 11metrovka morala ponavljati, kajti Livaković je prehitro prestopil golovo črto!

  • franc64 07:40 20.avgust 2023.

    Igramo dokler ne zmaga domačin dopust zagotovljen

Sorodne novice