Šport > Nogomet
703 ogledov

Trener Olimpije: Gol je bil regularen

NK Olimpija - Galatasaray AS Anže Petkovšek
Slovenski prvaki so odigrali dober polčas proti Galatasarayju, nato so bili Turki precej boljši.

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi tretjega predkola lige prvakov gostili Galatasaray in klonili z 0:3. Turški velikan je povedel že v prvih minutah dvoboja, a je nato slovenski prvak igral zelo solidno v prvem polčasu ter celo dosegel zadetek, ki pa so ga sodniki zaradi domnevnega prekrška razveljavili. V drugem so bili Turki boljši in zmago potrdili še z dvema goloma, dva pa sta bila še razveljavljena zaradi prepovedanih položajev.

"Navijačem smo želeli dati drugačen izid. Pokazali pa so, da so z nami. Ponosen sem na ekipo. Kar so fantje naredili v prvem polčasu, ni lahko. Bil je zelo dober polčas. Imeli smo priložnosti, tudi dosegli gol, ki je bil po mojem regularen, a so ga nam razveljavili. To je bil eden ključnih trenutkov tekme. Ko pa smo naredili napako, so oni zadeli. V drugem polčasu smo takoj trpeli, dali več možnosti tekmecu, menim pa, da je 0:3 previsok poraz, posebej po našem prvem polčasu. Je pa Galatasaray ekipa, ki čaka in izkorišča napake, ve, kaj mora narediti. Je precej bolj izkušena od nas, ki se še učimo. V Istanbul pa gremo vseeno poskušat zmagat," je po tekmi dejal trener Olimpije Joao Henriques.

NK Olimpija - Galatasaray AS | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Mislim, da je bil spektakel v Stožicah. Hvala navijačem za podporo. Mogoče smo slabo startali v prvem polčasu, ampak smo se dvignili, imeli tudi pobudo na igrišču. Prvi polčas je bil soliden. V drugem polčasu pa moja napaka, v Evropi pa se taka kaznuje. Mislim, da moramo vseeno z dvignjeno glavo naprej, nekaj smo že dosegli, prišli v skupinski del vsaj konferenčne lige. So pa take tekme dobrodošle, iz njih se lahko veliko naučimo," pa je izjavil Marcel Ratnik.

Turki so s predstavo v Ljubljani že naredili korak in pol k napredovanju, a trener Okan Buruk napoveduje resen pristop tudi na povratnem dvoboju: "Igrali smo proti dobri ekipi, v določenih delih igre so se oni pokazali, v določenih pa mi. Smo pa predvsem v drugem polčasu imeli nadzor nad tekmo, imeli smo lepše priložnosti in dosegli tri zadetke. To je pomembna zmaga za nas, ni pa še konec. Hvala igralcem za to predstavo. Posebej v zvezni vrsti in na krilih smo bili dobri."

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:07 09.avgust 2023.

    Tudi jaz mislim, da je Olimpija dosegla povsem regularen gol, saj je šlo za obojestransko prerivanje, kjer je pač bil Olimpijin napadalec spretnejši. Ampak kaj ko je sinoči švedski sodnik domala vse tovrstne dvoboje sodil v škodo Olimpije! Mogoče zato, ...prikaži več ker je na Švedskem bistveno več Turkov, kot Slovencev in je bla mal prpa, ha, ha... Je pa dejstvo, kar je bilo jasno že pred srečanjem, da so Turki vsaj za razred boljši tekmec, kar so nedvomno dokazali tudi na igrišču.

Sorodne novice