Šport > Nogomet
1414 ogledov

Poglejte izjemen gol, ki je določil naslednjega tekmeca Olimpije

Dries Mertens Profimedia
V tretjem krogu kvalifikacij se bo Olimpija pomerila s turškim velikanom.

Olimpija je po dnevu čakanja dobila svojega naslednjega nasprotnika v kvalifikacijah za skupinski del lige prvakov. Njen nasprotnik bo turški Galatasaray. Ta je po pričakovanjih izločil litovski Žalgiris, vendar je bilo delo velikana iz Istanbula vse prej kot lahko. Prvi dvoboj se je namreč končal z izidom 2:2, v povratnem srečanju pa so Turki pred domačimi gledalci slavili z 1:0.

Za napredovanje domače zasedbe je z izjemnim zadetkom poskrbel belgijski reprezentant Dries Mertens. Domači so izvajali kot, žoga je poletela proti Belgijcu, ki je ustreli iz prve ter s fantastičnim volejem zatresel mrežo Žalgirisa. Kasneje se je izkazalo, da je bila izjemna poteza Mertensa dovolj za napredovanje turškega velikana.

S tem si je Klaksvik že zagotovil nastop najmanj v skupinskem delu konferenčne lige. V mestu Klaksvik sicer živi okoli 5000 prebivalcev. "To so solze sreče. Kakšno moštvo, kakšen klub, kakšno mesto, kakšna podpora in kakšna zgodba. To je nerealno," je klub po zgodovinskem uspehu za ferski nogomet zapisal na družbenih omrežjih.

Klaksvik bo skušal pravljico nadaljevati proti norveškem Moldeju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.