Šport > Nogomet
315 ogledov

Olimpija v lovu na evropsko jesen

NK Olimpija Ljubljana Profimedia
Olimpija bi si z zmago proti Ludogorcu že zagotovila evropsko jesen.

Nogometaši Olimpije se bodo drevi na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov pomerili z bolgarskim Ludogorcem. V Razgradu so pred šestimi dnevi iztržili neodločen izid 1:1. V primeru napredovanja se Ljubljančanom že obeta evropska jesen v enem od tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze.

Slovenski državni prvaki so v 1. krogu kvalifikacij preskočili latvijsko Valmiero, v 2. pa v prvem polčasu vodili proti favoriziranem Ludogorcu. Bolgarska zasedba je do izenačenja na prvi tekmi prišla šele po veliki napaki gostov, zadel pa je Dominik Jankov. Za Olimpijo je gol dosegel Timi Max Elšnik.

NK Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Na povratno tekmo Ljubljančani prihajajo po uspešni generalki v domačem prvenstvu proti Rogaški, ki so jo dobili s 5:0. Bolgari so bili za vikend prosti in v Ljubljano prihajajo brez odigrane tekme domačega prvenstva, v katerem so sicer tako kot Olimpija enkrat zmagali in enkrat izgubili.

Če bo Olimpija uspešna v seštevku obeh obračunov, bo njen tekmec v 3. krogu boljši iz dvoboja med litovskim Žalgirisom iz Kaunasa in turškim Galatasarayem iz Istanbula. Prva tekma se je v Litvi končala z 2:2. Z nastopom v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pa bi si Olimpija že zagotovila najmanj skupinski del konferenčne lige.

V primeru poraza v kvalifikacijah lige prvakov pa se bodo Ljubljančani preselili v 3. krog kvalifikacij evropske lige, tekmec pa bo poraženec obračuna med hrvaškim Dinamom iz Zagreba in kazahstansko Astano. Prvo tekmo so Zagrebčani dobili s 4:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice