Šport > Nogomet
228 ogledov

Ljubljanska Olimpija iz Razgrada z remijem

NK Olimpija - Valmiera FC Anže Petkovšek
Dober rezultat za zmaje na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov. 1:1 v Razgradu.

Ljubljanski nogometaši so po uspešno preskočeni prvi oviri v najmočnejšem evropskem tekmovanju na drugi stopnički naleteli na serijskega bolgarskega prvaka. Ludogorec je teoretično favorit v tem dvoboju, vsaj na prvi tekmi pa tega ni upravičil; Olimpija se domov vrača z neodločenim izidom, a so domači do izenačenja prišli po veliki napaki gostov.

Slovenska ekipa je v večjem delu prvega polčasa igrala taktično zelo dobro in onemogočala domačo zasedbo, v kateri sta v prvi postavi sicer samo dva Bolgara. Že prvo priložnost pa so gostje tudi izkoristili, nepričakovano darilo domače obrambe s slabim izbijanjem žoge iz kazenskega prostora je izkoristil Timi Max Elšnik. V 14. minuti je takoj udaril po žogi z več kot 20 metrov in z natančnim strelom premagal vratarja Sergia Padta.

Sledilo je obdobje enakovredne igre, v kateri pa so imeli domači lepo priložnost v 23. minuti. Po prekršku Ivana Posavca so imeli prosti strel na robu kazenskega prostora, po strelu Kirila Despodova pa se je stresla prečka vrat Matevža Vidkovška.

Za ljubljansko zasedbo sta imela nato polpriložnosti še Jorge Silva in Marcel Ratnik, ko pa je že kazalo, da bodo šli Ljubljančani na odmor z lepo popotnico, je Ratniku ob Dominiku Jankovu spodrsnilo, tekmec je nato lahko sam prodrl v kazenski prostor, preigral Ahmeta Muhamedbegovića in nazadnje premagal še Vidovška za 1:1.

Že v sodnikovem dodatku prvega dela pa se je na drugi strani za strel od daleč odločil David Sualehe, vratar Ludogorca pa je žogo ob vratnici z nekaj težavami odbil v kot.

V nadaljevanju je sprva imela premoč gostujoča ekipa, nogometašem je za nekaj minut delo otežil še močan naliv. A pozneje so nogometaši iz Razgrada postajali vse bolj nevarni, najprej je v 64. minuti Vidovšek ubranil strel Mattiasa Tissere, ki je bil povsem sam na desetih metrih, nekaj minut zatem pa je ta igralec zadel, vendar je bil na srečo gostov pred tem Despotov pri podaji v prepovedanem položaju.

Vidovšek se je dvakrat izkazal še v 80. minuti, ko sta bila iz bližine z glavo nevarna Stas Delev in Tissera, Olimpija pa je dvoboj pripeljala do odličnega izhodišča pred povratno tekmo na svojem stadionu.

Če bo Olimpija uspešna v seštevku obeh dvobojev, bo njen tekmec boljši iz dvoboja med litovskim Žalgirisom iz Kaunasa in turškim Galatasarayem iz Istanbula. V primeru poraza v kvalifikacijah lige prvakov pa se bo preselila v 3. krog kvalifikacij evropske lige, tekmec pa bo poraženec obračuna med hrvaškim Dinamom iz Zagreba in kazahstansko Astano.

Sredine tekme 2. kroga kvalifikacij Lige prvakov:
Ludogorec - Olimpija 1:1 (1:1)
Jankov 44.; Elšnik 14.

Aris - Bate Borisov 6:2 (3:0)
Šerif Tiraspol - Maccabi Haifa 1:0 (1:0)
Rakow - Karabag 3:2 (0:0)
Klaksvik - Häcken 0:0
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.