Šport > Nogomet
383 ogledov

Pri Olimpiji svarijo pred tekmecem, a verjamejo v uspeh

olimpija NK Olimpija/Twitter
Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane bo v torek ob 20. uri začel kvalifikacije za ligo prvakov. Na prvi tekmi prvega kroga bo gostil latvijskega prvaka Valmiero.

V ljubljanskem taboru so na novinarski konferenci pred tekmo opozorili, da morajo biti previdni, saj da gre za kakovostnega tekmeca, poudarili pa, da so pripravljeni na izziv.

"Priprave so bile dobre, zdaj smo že osredotočeni na torkovo tekmo, ki bo pomemben trenutek za naš klub. Imeli smo šest pripravljalnih tekem, zdaj pa nas čakajo le še zaključne priprave za prvega evropskega tekmeca," je dejal portugalski strateg Olimpije Joao Henriques, ki je pred sezono na klopi ljubljanske zasedbe zamenjal Španca Alberta Riero.

"Na tekmeca se pripravljamo, kolikor se lahko, smo pa samozavestni glede prve uradne tekme. Zdaj si že zelo želimo ta začetek," je dodal.

Znova je opozoril, da je največja prednost tekmecev to, da so oni že sredi sezone, "ampak verjamemo, da bomo to izničil z našimi pripravami". "Verjamemo v naš cilj, smo zavezani k temu, samozavestni, imamo znanje o nasprotniku, dobre igralce in ideje, kako igrati," je še povedal trener, ki zagovarja napadalen nogomet.

"Imamo tudi dovolj dobrih napadalcev. Vsi pa vedo, kaj je treba narediti na tekmi. Od zdaj do konca avgusta bo veliko tekem v napornem ritmu, zato so vsi igralci pomembni," je še dejal in razkril, da za zdaj nimajo težav s poškodbami.

Kot je še dodal, meni, da so možnosti v dvoboju z Latvijci za napredovanje 50-odstotne, da pa si najbolj želi, da bi njegovi nogometaši na prvem obračunu uživali. "Imamo kolektivno kakovost, prav tako individualno za preskočiti ta izziv. Igralci morajo uživati, prav tako pa moramo tudi našim navijačem dati dodatne užitke," je še nekaj misli strnil Portugalec.

Glede tekmeca je povedal, da ima Valmiera dobre igralce, tudi ukrajinskega reprezentanta do 21 let, pa Senegalca, Brazilca, Kolumbijca, "tako da moramo biti previdni". "Valmiera je prvak in biti prvak ni lahko v nobeni državi. Zadnjo tekmo so v prvenstvu dobili s 6:0, ampak videli smo, da imajo tako kot vsaka ekipa dobre in slabe točke. Vsak v ekipi ve, kaj mora narediti, to je najbolj pomembno," je še zaključil Henriques.

Proti latvijskemu tekmecu bodo Ljubljančani v vlogi favorita, nenazadnje ima slovenski predstavnik po Transfermarktu vrednost 12,13 milijona evrov, medtem ko latvijski 6,8 milijona.

Tudi sam pogled na vrednost posameznih igralcev daje nek okviren pogled v kakovost kadra, pri čemer je za zdaj pri Latvijcih najvišje ovrednoten kolumbijski krilni igralec Camilo Mena na 900.000 evrov, pri Ljubljančanih pa je pet igralcev z milijonsko vrednostjo. To so vratar Matevž Vidovšek (1,2 milijona), branilec Marcel Ratnik (1,3), vezista Timi Max Elšnik (1,3) in Svit Sešlar (1,2) ter krilni igralec in poletna okrepitev Nemanja Motika (1,0).

Ob tem si Ljubljančani, ki so od glavnih igralcev prejšnje sezone izgubili predvsem Maria Kvesića in Đorđeta Crnomarkovića, obetajo, da bodo svoj delež pustili tudi drugi poletni novinci, kot so Raul Florucz, Pedro Lucas, Jorge Silva, Ahmed Muhamedbegović, Saar Fadida ...

V primeru napredovanja v 2. krog kvalifikacij Olimpijo, povratna tekma bo 19. julija, čaka boljši iz dvoboja med kosovskim Ballkanijem in bolgarskim Ludogorcem. V primeru poraza pa se bo preselila v kvalifikacije konferenčne lige.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.