Šport > Nogomet
1749 ogledov

"Izmišljena država, lažen nogomet, Kosovo je Srbija"

Print Screen
Romunski navijači so poskrbeli za incident v Prištini, zaradi katerega so jih policisti in varnostniki še pred koncem srečanja pregnali s tribun.

Kosovska prestolnica je bila konec prejšnjega tedna prizorišče kvalifikacijske tekme za Euro 2024 med domačo reprezentanco in gosti iz Romunije.

Srečanje se je končalo brez zmagovalca (0:0), za veliko razburjenja pa so na stadionu v Prištini poskrbeli gostujoči navijači. 

Ti so še pred koncem obračuna pričeli skandirati "Kosovo je Srbija", kar je izzvalo besno reakcijo redarjev in policistov, ki so fizično napadli romunske huligane in jih predčasno spodili s stadiona.

 | Avtor: Epa Epa

Po vrnitvi v domovino so pripadniki navijaške skupine Uniti Sub Tricolor za tamkajšnje medije povedali, da so jih po evakuaciji več ur zadrževali v priporu, za povrhu pa naj bi jih medtem tudi grobo pretepali.

Nasilje se je po njihovih pričevanjih stopnjevalo toliko časa, dokler niso imeli policisti občutka, da so se jim primerno oddolžili za dogajanje na tekmi.

Možje v modrem naj bi nad njimi izvajali tudi psihološki pritisk in jim izrekli kopico nesorazmerno visokih denarnih kazni.

Romunija je ena izmed držav, ki leta 2008 niso priznale neodvisnosti Kosova. Romunski navijači so se na poti v Prištino ustavili v Beogradu, kjer so pred cerkvijo svetega Save razgrnili transparent z napisom: "Izmišljene države in lažni nogomet nam ne pomenijo čisto nič."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 20:51 19.junij 2023.

    SNS bo povsod poskrbela za provokacijo..Imajo skupščinsko večino in 11 letno popolno nadvlado Vučića . In sedaj se jim očitno bliža konec in želijo preusmerit vso pozornost na provokacije tudi na Kosovu..

  • Avatar Leon
    Leon 20:21 19.junij 2023.

    Nogomet ni šport ! Škoda časa .