Šport > Nogomet
246 ogledov

Olimpija se je znesla nad novim prvoligašem, Koprčani stoodstotni

NK Olimpija Ljubljana Twitter/NK Olimpija
Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0), Olimpija pa s 5:0 (2:0) Rogaško.

Branilci naslova državnega prvaka so se pobrali po "spodrsljaju" v Kopru v prejšnjem krogu. Tokrat so zanesljivo opravili z novincem v ligi iz Rogaške Slatine. Ta tako še drugi teden zapovrstjo iz Ljubljane odhaja praznih rok, izgubil je tudi proti Bravu. Junak tekme je bil Saar Fadida s "hat-trickom" in tako poskrbel za lepo popotnico pred torkovo povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Ludogorcu.

Ljubljančani, ki so skupaj sprožili 21 strelov in imeli 70-odstotno posest žoge, so prvič nase opozorili po petih minutah, ko je bil nenatančen Ivan Posavec, v sedmi pa je Raul Florucz sprožil močno, a preveč po sredini vrat, tako da je Rok Vodišek lahko posredoval. Že v osmi minuti pa so zeleno-beli povedli, potem ko je Jorge Silva podal z desne strani, z glavo pa je zadel Mateo Karamatić. Je pa moral domači strateg Joao Henriques kmalu zatem opraviti prvo menjavo po poškodbi Raula Florucza.

Admir Bristrić je bil v 18. in 35. minuti naslednji, ki je izzval Vodiška, v 25. minuti pa so zagrozili tudi Slatinčani, vendar je v zadnjem trenutku na golovi črti posredoval Marcel Ratnik. So pa Ljubljančani podvojili prednost v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je Svit Sešlar podal z desne strani, z glavo pa je zadel Saar Fadida.

Uvod drugega dela je minil brez posebnosti, je pa v 56. minuti poskusil Posavec, vendar žogo poslal čez vrata s približno 15 metrov. V 63. minuti je imel Fadida priložnost za nov zadetek, vendar je z glavo zgrešil iz bližine, Bristrić pa je v 71. minuti namučil Vodiška, ki je s konicami prstov žogo odbil v vratnico in jo nato ujel.

V 80. minuti je domača zasedba prišla do tretjega zadetka, ko sta Pedro Lucas in Rui Pedro izigrala obrambo gostov, strelec je bil Rui Pedro. V 83. minuti je na drugi strani Nermin Haljeta prišel do svoje priložnosti ob Ratniku, vendar je na koncu posredoval Matevž Vidovšek. V 84. minuti pa je Rui Pedro zadetku dodal še podajo, ko je bil asistent pri drugem Fadidovem zadetku. Fadida pa je v 88. minuti dosegel še svoj tretji gol na tekmi, potem ko je Agustin Doffo odvzel žogo Reneju Rantuši Lamprehtu in nato podal do Fadide.

Olimpija bo v 3. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Rogaška pa bo gostila Domžale.

* Stadion Stožice, sodniki: Vinčić, Klančnik, Černe.
* Strelci: 1:0 Karamatić (8.), 2:0 Fadida (45.), 3:0 Rui Pedro (80.), 4:0 Fadida (85.), 5:0 Fadida (88.).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Karamatić, Elšnik (od 55. Doffo), Ratnik, Bristrić (od 75. Rui Pedro), Sešlar, Motika (od 75. Lucas Pedro), Posavec (od 75. Gavrić), Florucz (od 17. Fadida), Krefl.
* Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Thalisson, Pavlović (od 83. Križan), Marcius, Benedičič (od 63. Vinogradac), Braut (od 78. Haljeta), Korošec (od 63. Majcen), Miljanić (od 63. Majcenič).
* Rumeni kartoni: Motika; Benedičič, Thalisson.
* Rdeči karton: /.

 

Kanarčki še naprej stoodstotni

Koprčani so po zmagi proti Olimpiji v uvodnem krogu tokrat na kolena položili še Radomljane. Izbranci Zorana Zeljkovića so nove tri točke vpisali povsem zasluženo, saj so večji del tekme prevladovali, ob doseženem zadetku pa zapravili še kopico priložnosti. Radomlje, ki so sprožile le en strel v okvir koprskih vrat, pa so še drugič zapovrstjo doživele poraz, potem ko jih je v prvem krogu nadigral Maribor.

Uvod tekme ni postregel s posebej razburljivo predstavo, v deseti minuti pa so imeli Radomljani prvo lepšo priložnost na tekmi, vendar jo je z nenatančnim strelom z roba kazenskega prostora zapravil Nino Kukovec. Koprčani so sicer imeli pobudo, v 24. minuti pa tudi svojo prvo resnejšo priložnost, ko je moral Luka Baš posredovati po poskusu Marka Pabaija z razdalje. Približno pet minut pozneje je z glavo zgrešil Luka Vešner Tičić.

V 38. minuti pa so Primorci izpeljali lepo akcijo, na desni strani je prodiral in preigraval Bede Osuji, nato žogo poslal v sredino, od koder je svoj prvoligaški prvenec dosegel Andraž Ruedl. Le malce zatem je iz bližine z glavo zgrešil Nardin Mulahusejnović po podaji Omarja Correie, v 44. minuti pa je Osuji po dvoboju ena na ena z vratarjem Radomelj žogo poslal mimo vrat.

Kmalu po začetku drugega dela Ivanu Krolu ni uspelo zadeti iz bližine, premalo natančen pa je bil tudi Nik Omladič na drugi strani v 54. minuti. Koper je imel še naprej pobudo, v 72. minuti je Gabriel Groznica s strelom od daleč zadel tudi vratnico radomeljskih vrat.

V 78. minuti so bili domači znova blizu zadetku, ko je Timothee Nkada z leve strani iz bližine zadel vratnico. Novo priložnost Koprčanov je v 86. minuti zapravil Maks Barišić, ki je izgubil dvoboj z Bašem, Nkada pa je bil malce pozneje znova premalo zbran pri zaključku z leve strani.

Koper bo v 3. krogu v petek gostoval pri Aluminiju, Radomlje pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo.

* Stadion Bonifika, sodniki: Matoša, Kasapović in T. Jug.
* Strelec: 1:0 Ruedl (38.).
* Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Krajinović (od 78. Pavlović), Ruedl (od 55. Barišić), Vešner Tičić (od 68. Groznica), Correia, Omladič (od 78. Milovanović), Osuji, Mulahusejnović (od 68. Nkada).
* Radomlje: Baš, Ševelj, Letaj (od 57. Marković), Nuhanović, Hrvoj, Krolo (od 84. Cerar), Merdović (od 46. Malenšek), N'Landu (od 92. Gorenc Stanković), Kukovec (od 57. Štorman), Korun, Gnjatić.
* Rumeni karton: Groznica.
* Rdeči kartoni: /.

 

- sobota, 29. julij:
Koper - Kalcer Radomlje     1:0 (1:0)
Olimpija - Rogaška          5:0 (2:0)

- nedelja, 30. julij:
17.30 Domžale - Bravo
17.30 Maribor - Aluminij
20.15 Celje - Mura

- lestvica:
 1. Koper            2  2  0  0  3:1  6
 2. Olimpija         2  1  0  1  6:2  3
 3. Maribor          1  1  0  0  4:0  3
 4. Bravo            1  1  0  0  2:0  3
 5. Domžale          1  1  0  0  3:2  3
 6. Aluminij         1  0  1  0  2:2  1
 7. Celje            1  0  1  0  2:2  1
 8. Mura             1  0  0  1  2:3  0
 9. Kalcer Radomlje  2  0  0  2  0:5  0
10. Rogaška          2  0  0  2  0:7  0

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.