Šport > Nogomet
6437 ogledov

Eno truplo, trinajst osumljenih. Niso le Hrvati ...

BBB Bad Blue Boys Atene aretacija Epa V Grčini aretirani navijači Dinama.
Zgodba o uboju navijača v Atenah dobiva nove obrise.

Preiskava grške policije zaradi uboja 29-letnega navijača atenskega nogometnega kluba AEK v spopadih z navijači zagrebškega Dinama se je zožila na 13 ljudi. Med njimi je devet Hrvatov, trije Grki in en Albanec, poročajo grški mediji.

Obdukcija trupla Mikalisa Kacurisa je pokazala, da je bil vzrok smrti globoka vbodna rana v predelu podlakti, ki jo je utrpel v začetku tedna med navijaškimi spopadi pred stadionom atenskega kluba.

Domnevajo, da se je Kacuris skušal ubraniti pred napadalcem in da je bil usodno poškodovan z ostrim predmetom, zaradi česar je v desetih minutah izkrvavel, poroča portal sdna.gr.

Isti vir navaja, da je policijska preiskava skrčila seznam osumljencev za umor na 13 oseb. Pri moškem albanske narodnosti so našli zložljiv nož.

Že znan nadomestni termin

Uefa je v odzivu na tragični dogodek na spletni strani izrazila sožalje ob smrti navijača, ostro obsodila nasilje in tudi izrazila pričakovanje, da bodo odgovorne za to dejanje aretirali in predali roki pravice v najkrajšem možnem času.

Potrdila je, da je nov datum prestavljene tekme 19. avgust, v Zagrebu bo tekma po prvotnem predvidenem urniku 15. avgusta. Še enkrat so poudarili, da prepoved obiska gostujočih navijačev še vedno velja in da naj kluba izvedeta vse potrebne varnostne ukrepe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:28 11.avgust 2023.

    Če bi bil malce nesramen bi rekel, še dobro, da imajo grški preiskovalni organi v rokah enega Albanca, da se ne bodo rabili preveč trudit poiskati glavnega krivca...

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 09:44 11.avgust 2023.

    A ni to HAŠK Građanski? Tako jim je Dinamo preimenoval vrhovni ustaš poglavnik Sranjo, ki ga tako častijo.

  • tamara8 09:24 11.avgust 2023.

    Kakorkoli že, vse to ne opere hrvaških navijačev slabega glasu! Še nedavno tega so na Hrvaškem nesramno blokirali avtocesto! Med njimi je veliko potencijalnij kriminalcev in nasilnežev!

Sorodne novice