Šport > Nogomet
427 ogledov

Kmetje dvakrat izenačili, AEK poražen v pristanišču

Glasgow Rangers PSV Eindhoven Epa Prizor s tekme med Rangers in PSV.
Odigrane so bile prve tri tekme play-offa Uefine Lige prvakov.

Na stadionu Ibrox so Glasgow Rangers gostili PSV Eindhoven in se s "kmeti", kot je vzdevek nizozemskega velikana, razšli z neodločenim izidom (2:2), ki pred povratno tekmo zagotavlja možnosti obema ekipama.

Domači, ki so bili večino tekme v podrejenem položaju, so povedli ob koncu prvega polčasa, ko je z lepo odmerjenim strelom zadel Abdallah Sima. V 61. minuti je ob izigrani obrambi Škotov izenačil Ibrahim Sangaré. Rangers so še enkrat povedli, ko je v 75. minuti protinapad efektno zaključil Rabbi Matondo, toda že tri minute kasneje je z glavo izid vnovič poravnal Luuk de Jong.

Danci uspešni na Poljskem

Raków København | Avtor: Epa Epa

Presenetljivi poljski prvak Raków je gostil danski København v Sosnowiecu, ker je njegov stadion v Częstochowi neustrezen, in v precej zadržani tekmi utrpel minimalen poraz (0:1).

Danci so se veselili že v deveti minuti, potem ko je žogo v svojo mrežo ob poskusu bloka preusmeril romunski branilec Bogdan Racovițan.

Grki klonili v Belgiji

Antwerp AEK Atene | Avtor: Epa Epa

AEK Atene, ki je prejšnji teden po šokantnem razpletu izločil Dinamo Zagreb, je na gostovanju v Antwerpu, kljub številčni premoči, minimalno izgubil (1:0).

Fantje iz belgijskega pristanišča so povedli v 16. minuti, ko se je v kazenskem prostoru dobro znašel Vincent Janssen. Na začetku nadaljevanja so domači ostali brez izključenega Jella Batailla, toda grški napadi niso obrodili sadov.

Vsredo se bo slovensko obarvani Panathinaikos v gosteh pomeril s portugalsko Brago, telavivski Maccabi bo gostil bernske Young Boys, norveški Molde pa bo pričakal krvnika Olimpije - carigrajski Galatasaray.

Liga prvakov, 4. predkrog (prve tekme):

Antwerp - AEK Atene 1:0 (1:0)
Raków - København 0:1 (0:1)
Glasgow Rangers - PSV Eindhoven 2:2 (1:0)

SREDA:
Sporting Braga - Panathinaikos
Maccabi Tel-Aviv - Young Boys Bern
Molde - Galatasaray

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice