Šport > Nogomet
303 ogledov

Slovenski trio v Atenah ostal brez Lige prvakov

Panathinaikos Braga Epa Panathinaikos je klonil proti Bragi.
Dobili smo tri udeležence skupinskega dela nogometne Lige prvakov.

Na Olimpijskem stadionu Spiros Louis v Atenah je Panathinaikos lovil zaostanek 2:1 s prve tekme proti portugalski Bragi. Grki so tudi na povratni tekmi klonili (0:1) in ostali brez Lige prvakov. 

Slovenski reprezentanti Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič so tekmo začeli na domači klopi. Šporar je vstopil v 62., Gnezda Čerin v 78. minuti, Verbič je ostal med rezervisti.

Panathinaikos je večino srečanja diktiral tempo, toda gostje so dobro zapirali dostope do svojih vrat. V 83. minuti so izpeljali hiter protinapad, ki ga je prisebno zaključil Bruma in odločil dvoboj. Ob koncu je bil pri Grkih zaradi drugega rumenega kartona izključen Juancar.

Drama v Carigradu

Mauro Icardi Galatasaray Molde | Avtor: Epa Epa

Krvnik Olimpije - carigrajski Galatasaray, je na prvi tekmi na Norveškem ugnal Molde z 2:3, doma pa v napeti tekmi še enkrat slavil (2:1) in izpolnil cilj.

Turki so povedli že v sedmi minuti, potem ko je enajstmetrovko po predhodnem prekršku v kazenskem prostoru izkoristil Mauro Icardi. Gostje so se sredi drugega polčasa vrnili v igro, ko je po podaji Emila Breivika zadel rezervist Eirik Hestad. Norvežani so proti koncu tekme veliko tvegali, kar je z golom v sodnikovem dodatku izkoristil Angeliño in razveselil vročekrvne navijače.

Young Boys brez težav

Filip Ugrinić Young Boys Maccabi Haifa | Avtor: Epa Epa

V Bernu je Young Boys po remiju brez zadetkov na prvi tekmi prepričljivo premagal Maccabi Haifo (3:0) in si vnovič zagotovil skupinski del elitnega tekmovanja.

Za Švicarje, ki sicer še zdaleč niso prevladovali v igri, je v 23. minuti z glavo zadel Cedric Itten, potem ko mu je lepo podal Meschack Elia. Slednji je bil vmešan tudi pet minut kasneje, ko je njegovo podajo v lastno mrežo preusmeril gostujoči branilec Abdoulaye Seck. Na začetku drugega polčasa je s pomočjo srečnega odboja prednost domačih povišal Filip Ugrinić in obenem postavil končni izid.

Liga prvakov, play-off (povratne tekme):

Panathinaikos - SPORTING BRAGA 0:1 (0:0)  /1:2/
GALATASARAY - Molde 2:1 (1:0)  /3:2/
YOUNG BOYS BERN - Maccabi Haifa 3:0 (2:0)  /0:0/

SREDA:
AEK Atene - Antwerp  /0:1/
København - Raków  /1:0/
PSV Eindhoven - Glasgow Rangers  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v skupinski del

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice