Šport > Nogomet
1036 ogledov

Upor proti NZS, novinci grozijo z bojkotom

NK Rogaška PLT Facebook
Predstavniki Rogaške so na sestanek prišli z odvetniki.

Predstavniki nogometnega kluba Rogaške so se v družbi odvetniške družbe udeležili sestanka na Nogometni zvezi Slovenije na temo neodigrane prvenstvene tekme v Kopru, so sporočili iz kluba.

Kot dodajajo, NZS kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov zveze ni priznala svoje napake. Rogaška je zato napovedala bojkot naslednje tekme.

"Kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov zveze, ki so bila dokazana tudi iz pravnega stališča, NZS ni priznala nobene svoje napake, temveč se je z dvojnimi merili otepala vsake odgovornosti in s prstom kazala na NK Rogaška," so zapisali na Facebooku.

"Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov, zato v luči boja za pravičnost in dobrobit slovenskega nogometa Rogaška ne bo odigrala naslednje tekme proti Radomljam, če NZS do začetka tekme ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško," so še dodali.

Tekma 6. kola s Koprom na Bonifiki bi morala biti v soboto, toda je bila ta odpovedana, saj gostujoča zasedba iz Rogaške Slatine v ekipi ni imela dovolj doma vzgojenih igralcev.

Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je po mnenju delegata imela sedem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.