Šport > Nogomet
1030 ogledov

Velik kiks, zaradi birokratskega zapleta odpovedana tekma v prvi ligi

Bonifika Koper Žurnal24 main
Tekma Koper - Rogaška odpovedana zaradi birokratskega zapleta.

Na koprski Bonifiki bi se morala ob 17.30 začeti tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško. Toda ta, kot so potrdili tudi v koprskem taboru, je odpovedana, saj v gostujoči ekipi ni bilo dovolj doma vzgojenih igralcev.

Pravila namreč velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je imela sedem, tako da je obračun odpovedan.

O razpletu tekme bodo odločali za zeleno mizo. Domnevno bo ta registrirana s 3:0 v korist Kopra, uradno pa bo vodstvo tekmovanja odločitev sporočilo v prihodnjih dneh.

Na odpoved so se na družbenih omrežjih odzvali pri Rogaški, kjer menijo, da je bila tekma neupravičeno odpovedana. "Pretekli krog proti Mariboru smo odigrali z enakim številom (10) slovenskih igralcev, kot smo jih prijavili za predvideno današnjo tekmo v Kopru. Še več, trije igralci, ki po mnenju delegata ne ustrezajo pravilu, so na tekmi proti Mariboru ustrezali. To je potrdil delegat tekme na sami tekmi in tudi komisija NZS, ki je tekmo ustrezno registrirala," je zapisal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

"Ker je za nas odločitev NZS edini pravilen podatek, smo za današnjo tekmo prijavili iste igralce, toda pravila so se očitno spremenila. Ob tem poudarjamo, da po mnenju Nogometne zveze Slovenije naša dva igralca, stara 16 let in 17 let, ki od sedmega leta starosti neprekinjeno igrata v našem klubu in jima dajemo priložnost na prvoligaškem prizorišču, ne ustrezata kriteriju slovenskega igralca in imata enak status kot naš igralec iz Jamajke," je dodal.

Pri Rogaški tako pričakujejo delegiranje tekme v poznejšem terminu in povračilo stroškov obema ekipama s strani NZS.

Koper je sicer z devetimi točkami tik pod vrhom lestvice, po eno točko več imata Maribor in Celje, Rogaška pa je zadnja z eno točko. V 7. krogu bodo Primorci prihodnjo soboto gostovali pri Domžalah, Rogaška pa bo dan pozneje gostila Radomlje.

Bo pa v Prvi ligi Telemach danes na sporedu obračun Maribora in Domžal, ta se bo začel ob 20.15.

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:53 26.avgust 2023.

    Najprej bi za dobro razumevanje avtor lahko v prispevku razložil kaj naj bi pomenil termin "doma vzgojeni igralci"!? Sam pod to razumem kot, da bi klub, ki prijavi igralce na tekmo, moral v sestavi imeti vsaj 8 igralcev vzgojenih v ...prikaži več klubu, kar pa ni nujno, da pravilo to zahtevo res tolmači tako dobesedno!?